Svo troje dece im poginulo nad Ukrajinom

0

 

Očajni roditelji Rin Noris i Entoni Maslin vratili su se iz Amsterdama dan pošto je kući trebalo da stignu i njihova deca, koja su putovala sa dedom Nikom Norisom. Nikada nisu stigli. Mo (12), Ivi (10), Otis (8) i njihov deda stradali su na stravičan način.

Mo je već tri godine igrao fudbal u lokalnom klubu. Ove nedelje, njegovi saigrači i predstavnici kluba dočekali su neutešne roditelje i s njima pustili u vazduh balone u klupskim bojama – u znak počasti Mou i njegovim bratu i sestri. Deca su nosila crni flor na rukama.

Kad su baloni poleteli, u tišini na stadionu, majka se čula kako glasno jeca. Par je uplakan napustio fudbalski teren, okružen prijateljima i drugim članovima porodice.

I mala zajednica mesta Ejnsbari, 50 kilometara zapadno od Melburna, okupila se na oproštaju od petoro svojih članova – familije Van den Hende. Poginuli su otac Hans van den Hende (45), majka Šaliza Deva (45) i njihovo troje dece – sinovi Pirs (15) i Marniks (12) i kći Margo (8). Deca – njihovi vršnjaci u suzama su pratila ceremoniju.

 

Knjige žalosti

U čitavoj Australiji otvorene su knjige žalosti. Na ceremoniji u Federalnom parlamentu, uoči potpisivanja, prvi ministar Toni Abot primio je ambasadore svih zemalja koje su imale putnike u malezijskom avionu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here