Tadić: Nema izbora do 2012. godine

0

 

Srbija ima važnije zadatke od organizovanja izbora: Boris Tadić
 

Tadić je, u izjavi novinarima, u kasarni Vojske Srbije u Pančevu, prilikom proslave Dana vojske, rekao izbora neće biti do redovnog termina u 2012. godini i da će tada svi građani pokazati ko je šta uradio.

 

SNS: Više od pola miliona potpisa za nove izbore

Srpska napredna stranka sakupila je više od pola miliona potpisa građana koji
traže raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, saopštio je danas član pravnog tima naprednjaka Nikola Selaković.

 

On je na konferenciji za novinare najavio da će naprednjaci podatke o prvih pola miliona potpisa građana predati nadležnim institucijama i državnim zvaničnicima, kao i narednih 500.000, koliko se očekuje.

"Građani jako dobro znaju šta je ko radio, i zato nema većine građana za izbore, već ima većine samo pripadnika opozicionih stranaka. Ovog trenutka Srbija ima važnije zadatke od organizovanja izbora", rekao je Tadić.

On je rekao da je u ovom trenutku prioritet Srbije borba protiv organizovanog kriminala i investiranje u infrastrukturu, istakavši da će 2010. i 2011. godina biti godine ekonomskih aktivnosti, a da će nakon toga uslediti izbori.

Povodom prikupljanja potpisa za raspisivanje vanrednih izbora, koje organizuju opozicione stranke, Tadić je rekao da opozicija radi svoj posao, vlada svoj, i da je to dobro za društvo".

Tadić je najavio, u ovoj godini, početak izgradnje autoputa prema Crnoj Gori, kao i izgradnje novih skladišta gasa u Srbiji, istakavši da će Srbija na taj način postati energetsko čvorište u regionu.

 

 

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da do 2012. godine neće biti menjana Deklaracija o vojnoj neutralnosti Srbije, niti da će biti pokretano pitanje učlanjenja Srbije u NATO.

Koštunica: Vanredni izbori prvi cilj

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Kostunica izjavio je danas da je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora prvi cilj DSS koji može i ima snage
da preporodi Srbiju koju sadašnja vlast vodi ka potpunom uništenju.

 

Na Desetoj izbornoj skupštini DSS, Koštunica je optužio vlast je ugrozila i dovela u opasnost Srbiju "ekonomski, socijalno, politički i moralno" i poručio da će njegova stranka danas ponuditi građanima izborni program za preporod i obnovu zemlje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here