Tadić otvara sajam privrede u Mostaru

0

Dašak Srbije u Mostaru: Predsednik Boris Tadić radi i na ekonomskom povezivanju sa BiH
 

Predsednik Tadić se nalazi u dvodnevnoj poseti Bosni i Hercegovini, ali tamo nije otišao sam – konkretno, na Sajmu će potpredsednik vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisati sporazum o saradnji u oblasti turizma sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladenom Zirojevićem.

 

Dinkić će otvoriti i Privredni forum, na kome će učestvovati predstavnici Srbije, Vijeća BIH i Republike Srpske.

 

Sajam će biti održan od 13. do 17. aprila i okupiće 700 izlagača iz 40 zemalja, među kojima je 50 firmi iz Srbije, iz različitih industrijskih grana.

 

Organizatori, koji očekuju 50.000 posetilaca, ističu da je značaj ove manifestacije u mogućnosti regionalnog povezivanja, kao šanse za privredni razvoj.

 

Tekstilna industrija "Luna" iz Požarevca, koja je prošle godine imala najveći rast u toj grani i ostvarila značajan izvoz, saopštila je da će, "u zajedničkom nastupu sa Privrednom komorom Srbije i Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA, predstaviti srpsku konfekciju namenjenu modernoj i uspešnoj ženi".

 

Posle dve decenije rada, robna marka te firme već je dobro poznata na tržištima Slovenije, Hrvatske, BIH, Crne Gore, Makedonije, Kanade, a odnedavno i Norveške.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here