Tadić u stopu prati Matića i Ivanovića

0

Favoriti su u subotu popodne ispunili očekivanja u šestom kolu Premijer lige.
Neko lakše, neko teže, ali slavili su i Čelzi, i Mančester Siti, i Mančester Junajted, i Sautempton.
Vodeći Čelzi je dominirao ceo meč protiv Aston Vile i golovima Oskara u 7, Dijega Koste u 59. i Vilijana u 79. minutu došao do pete ovosezonske pobede u nacionalnom prvenstvu, uz jedan remi.

Ceo meč za domaći tim odigrali su Bane Ivanović i Nemanja Matić, kojeg su pojedini britanski mediji proglasili za jednog od najboljih igrača u meču.
Korak sa londonskim "plavcima" održao je sjajni Sautempton, koji je pred svojim navijačima bio bolji od Kvins Park Rendžersa – 2:1.
Dušan Tadić je ponovo diktirao tempo igre "svetaca", a u 68. minutu je glavom spustio loptu Gracijanu Peleu za maestralan pogodak i, ispostavilo se, pobedonosni.
Do tri boda su došli i mančesterski rivali, ali uz dosta neizvesnosti.
Junajted je brzo poveo na Old Trafordu 2:0 protiv Vest Hema, međutim, gosti su u finišu prvog poluvremena uspeli da smanje razliku, a potom su im ambicije porasle posle isključenja Vejna Runija, koji je pre toga stigao da napravi korak napred na istorijskoj listi strelaca. Nisu "čekićari", ipak, uspeli da izbegnu poraz.

Kolarov na klupi
Što se Sitija tiče, već posle 11 minuta na gostovanju kod Hala, ekipa Manuela Pelegrinija vodila je 2:0, ali su domaći igrači uspeli da izjednače do odlaska na odmor. U drugom poluvremenu "građani" su se uozbiljili i preko Džeka i Lamparda, koji je postigao četvrti gol u nedelju dana, uspeli da opravdaju ulogu favorita.
Aleksandar Kolarov odgledao je utakmicu sa klupe za rezerve.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here