Tadićeva izjava gura RS s beogradskog koloseka

0

Bivši član Predsedništva BiH Nenad Kecmanović

 

Kecmanović smatra da rukovodstva u Banjaluci i Beogradu ponekad imaju različite stavove o pojedinim pitanjima, ali da na obe strane postoji visok stepen razumevanja ukoliko se dogodi da jedna strana pretera.

 

”Zapad konstantno pritiska Beograd da prestane da podržava Srpsku. Ovakvi pritisci u zavisnosti od situacije nekad su jači, nekad slabiji”, rekao je za ”Večernje novosti” Kecmanović, koji je i profesor Fakulteta političkih nauka.

Kecmanović je istakao da je Srpskoj u slučaju "Ganića" veći problem što je bošnjački član Predsedništva BiH Haris Silajdžić iskoristio državnu infrastrukturu i bez dogovora putovao u London da ”čupa” Ganića iz zatvora, nego to što Beograd nema ništa protiv da mu se sudi u Sarajevu.

 

List piše da su Tadićeva izjava o slučaju "Ganić" i namera Srbije da izglasa rezoluciju o Srebrenici prvi put naterale Banjaluku da skrene sa koloseka koji je ”utabao” Beograd.

 

U Vladi Srbije listu je rečeno da nema varnica na relaciji Beograd – Banjaluka. Izvor iz Vlade Srbije tvrdi da Srbija nikada neće podleći pritiscima da radi protiv interesa Srba nigde na svetu, a pogotovo ne u BiH, pa čak i kada postoje različita viđenja određene situacije.

 

Predsednik Srbije je izjavio da za Srbiju nije centralno pitanje kojoj državi će Ganić biti izručen već da se dogodi sudski proces i da Srbija nema ništa protiv da Ganić bude izručen Sudu BiH, odnosno svojoj matičnoj državi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here