Taj ludi svet

0

Živi u kući od osam kvadrata

Di Vilijams je nekada živela u kući površine 185 kvadratnih metara koja je imala čak tri spavaće sobe. Međutim, putovanje u Gvatemalu joj je promenilo život gde je pomagala u izgradnji lokalnih škola i shvatila da je njena kuća prevelika za nju i da joj nije potrebna.
Po povratku u Portland potrošila je 10.000 na svoju novu kuću od osam kvadrata, od čega je 5.000 otišlo na materijale, a drugu polovinu je uložila u solarne panele i specijalne prozore sa niskom toplotnom emisijom. Sada je srećna i zadovoljna, jer u malom domu ima sve što joj je potrebno za život.

 

Kaiš koji popušta pred hranom

 

Ako ste od onih kojima je potpuno normalno da popuste kaiš posle obroka, na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES) pojavio se neko, tačnije nešto što će umesto vas obavljati taj "težak" zadatak.
Zove se Beltdž i reč je o kaišu sa pametnom šnalom koja se sama podešava tokom dana, u zavisnosti od toga koliko ste pojeli ili koliko ste vežbali pa se "stanjili". Takođe, vodi računa o vašem zdravlju generalno – "gurka" vas kada predugo sedite. Predstavila ga je francuska firma Emiota.

 

 

 

 

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here