EPA/Mohammed Dabra
Novak Đoković

Činjenica da je u subotu uveče bio na Parku prinčeva na meču PSŽ – Klermon, a u nedelju u podnevnom terminu igrao meč osmine finala Rolan Garosa sa Peruancem Variljasom, uticala je na medije da se pozabave snom Novaka Đokovića.

Posle meča na glavnom terenu “Filip Šatrije”, Đoković je bez ustezanja govorio o svojoj rutini odlaska na spavanje.

– Spavanje je važnije od bilo kog drugog oblika oporavka, od bilo koje druge rutine. Volim kada odspavam osam i po sati tokom noći. Spavač sam dubokim snom, ne budim se noću. Zato se trudim da sve što treba obavim dok sam budan – rekao je Đoković.

Novak posebno podvlači značaj dubokog sna.

– Ukoliko činite značajan fizički napor tokom dana, telu je potrebno više sna. REM spavanje je najvažnije, između jedan i četiri sata ujutro. Zato se trudim da spavam dubokim snom u to vreme. Ne idem rano u krevet, ali i ne ostajem do kasno, negde oko ponoći ležem. Pokušavam da imam kvalitetnih tih osam ili devet sati sna. To pomaže u oporavku i čini me svežim i odmornim – istakao je Đoković.

Na pitanje da li upražnjava dremku tokom dana, Đoković odgovara:

– Praktikujem kratke dremke i meditaciju tokom dana. To je deo mog energetskog reseta, 10, 15 ili 30 minuta. Nekad i samo pet minuta dubokog disanja uspeva da mi ulije dodatnu energiju i spremi me za ostatak dana. To je moja rutina – zaključio je Đoković.

Ako imamo u vidu rezultate na teniskom terenu koje Đoković postiže, onda je jasno da njegov recept za dug san radi vrlo dobar posao.

Novak Đoković se u četvrtfinalu Rolan Garosa danas sastaje sa Rusom Karenom Hačanovim. Meč je na programu posle 14 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here