Tanjug

Taksisti u Beogradu danas su nastavili svoje protestne vožnje. U 12 sati su se okupili na četiri lokacije u Beogradu, a u 13 časova krenuli u protestnu vožnju ka centru prestonice, odnosno ka zgradi Vlade Srbije.

Okupljeni taksisti najavili su da neće odustati od protesta dok se ne ispune njihovi zahtevi, odnosno ukine aplikacija “CarGo”, koja, kako kažu, predstavlja kršenje zakona.

Oni su, takođe, najavili da će 14. oktobra, pored saobraćajanica, blokirati i mostove. Predsednik udruženja taksista “Satus” Aleksandar Bijelić kazao je da ih je sve više, i istakao da će im se pridružiti i kolege iz udruženja “Bunt”.

– Žele i oni da se ugasi “CarGo”. Prvu nedelju smo izgurali, ali za sledeću mora da nas bude više. Da se spremimo za treću nedelju gde ćemo da budemo pukovnici ili pokojnici – rekao je on.

– Organizovaćemo živi zid na sledećim protestima ukoliko građani budu želeli da nas spreče da protestujemo. Tražićemo i povećan broj policije sledeći put – istakao je Bijelić i dodao da neće odustati od borbe.

Posle obraćanja predstavnika taksista, nezadovoljni prevoznici počeli su da se razilaze oko 15 časova.

2 COMMENTS

  1. Nikome nije dozvoljeno da ometa javni red i mir.Posebno je strasno sto bolnicka kola nemogu da prodju.To nije dozvoljeno i onaj koji to radi treba mu oduzeti dozvolu. Taxisti pokusavaju silom da nesto ostvare. Ni u jednoj zemlji sveta nepostoji ovako nesto. Nedopusivo je da gradjani trpe njihovu samovolju. Svugde na svetu dozvoljena je zdrava konkurencija pa i u ovoom slucaju. Naj bolji naj jeftiniji, naj brzi oni opstaju, a ovi taxisti bi hteli da drzite monopol i niko drugi nesme da vozi taxi samo vii. Ovoj samovolji treba radikalno napraviti kraj. Podrsku gradjana nemate; A AKO RADIKALIZUJETE PROTESTE TREBA VAM ODMAH ODUZIMATI DOZVOLU ZA RAD:

  2. Samo napred…nije bitan Car@go…bitana je neposlušnost, jer ovo diže tenziju gladnom i bednom narodu. Totalna blokada svega-bojkot!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here