Tela poginulih putnika aviona su u vozu za ‘Nedođiju’

0

Ukrajinski zvaničnici: Naoružani pobunjenici primorali su spasioce da predaju svih 196 tela nađenih na mestu pada putničkog aviona "Malezija erlajnsa". Stavili su ih u hladnjače, koji treba da se upute ka jednom gradu koji drže pobunjenici
 

Natalija Huružaja, zaposlena na železničkoj stanici u Torezu, 15 kilometara od mesta pada aviona, rekla je da je jutros videla radnike koji su utovarivali tela žrtava u pet potom zapečaćenih železničkih vagona-hlađača. Ona je navela da je planirano da voz ode do grada Ilovajska, 35 kilometara ka ruskoj granici, ali da nema naređenja kada treba da
krene.

 

Ruske novinske agencije navode da će tela biti prevezena do pobunjeničkog uporišta Donjecka.

 

Ukrajinski zvaničnici rekli su da očekuju da tela na kraju budu odneta u grad Harkov koji kontrolišu ukrajinske vlasti, ali još nije poznato da li će pobunjenici na to pristati.

 

Ukrajina: Dogovor o uklanjanju tela žrtava

 

Ranije je portparolka ukrajinskog Ministarstva za vanredne situacije, Natalija Bistro, rekla da su spasioci bili primorani da predaju tela naoružanim ljudima i da ne znaju gde će biti odneta.

 

Agencija AP nije uspela danas da stupi u kontakt s pobunjenicima.

 

Jedan od spasilaca, Aleksandar Piljušnji, rekao je za AP da je pobunjenicima juče trebalo nekoliko sati da odnesu tela žrtava s mesta pada aviona. On je dodao da on i drugi spasioci nisu imali izbora nego da predaju tela pobunjenicima.

"Oni su naoružani, a mi nismo. Pobunjenici su došli, stavili tela u kamion i negde ih odvezli", rekao je Piljušnji.

 

UN: Rezolucija o obaranju aviona

 

Ni Bistro ni Piljušnji nisu naveli šta je s telima 102 putnika koja nisu nađena.

 

Predstavnik OEBS za štampu, Majkl Bociurkiv, rekao je da su neka tela verovatno izgorela ne ostavljajući traga.

"Mi smo na polju gde su pali motori (aviona). U toj oblasti je vrelina bila najveća. Tamo nismo videli ni jedno telo. Izgleda da su neka bukvalno isparila", rekao je on s mesta pada aviona u telefonskom razgovoru s novinarima u Kijevu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here