Terzić na “Marakani”: Slaviša Kokeza i ja nismo Dejvid Koperfild!

0

 

Prvi radni dan Zvezdana Terzića, vršioca dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde, na "Marakani" je protekao u znaku sastanka Odbora za hitna pitanja. Posle tog sastanka, Terzić se, u društvu potpredsednika Slaviše Kokeze, obratio predstavnicima medija, koje je najviše zanimalo koje će prve korake preduzeti.

"Odbor za hitna pitanja je ovlastio Slavišu Kokezu i mene da se bavimo SPORTskom tematikom, što znači da ćemo nas dvojica raditi poslove SPORTskog direktora. Na prvom mestu, pod hitno, već do ponedeljka moramo da obavimo razgovore sa svim igračima koji su pod ugovorom sa Zvezdom i da sprečimo osipanje šampionskog tima koje je, nažalost, već počelo. Da bismo znali koga ćemo da dovedemo, moramo prvo to da rešimo. Moramo, takođe vrlo brzo, da razgovaramo s trenerom Slavišom Stojanovićem. To je čovek koji je osvojio titulu i zaslužuje pun respekt. Kada vidimo kakvi su njegovi i planovi pomenutih igrača moći ćemo da razmišljamo o daljim koracima", rekao je Terzić.

Prelazni rok je počeo 16. juna, Zvezda, naravno, dosad nije povukla nikakve poteze, ali Terzić tvrdi da postoji spisak želja.
"To su pre svega mladi igrači, i neki od njih su već kontaktirani. Postoje i oni koji su nam ‘pobegli’ zbog vakuuma koji je bio u Zvezdi."

Osim toga što je vrlo neizvesno ko će igrati za crveno-bele naredne sezone, gorući problem na "Marakani" su, naravno, finansije i ogroman dug koji se meri desetinama miliona evra i zbog čega je šampion Srbije ostao bez licence za takmičenje u Ligi šampiona.
"Ni ja, ni Slaviša Kokeza, nismo Dejvid Koperfild! Problemi su veliki, radiće se na rešavanju, ali to ne može da se kaže u dve rečenice. Mi moramo da nađemo rešenje, a dobar deo vremena na sednici Odbora za hitna pitanja bio je posvećen toj temi. U svakom slučaju, slede nam sistemske promene, u vidu nove sistematizacije radnih mesta, a moramo da donesemo i strateške odluke – da li ćemo po svaku cenu juriti titulu kao prošle sezone ili ćemo ići na forsiranje mladih igrača. Sve ćemo to, nadam se, naredne nedelje imati jasnije definisano."

Ko će biti saveznik u rešavanju tog problema u vidu predsendika kluba još se ne zna, a najozbiljniji kandidat da nasledi Dragana Džajića je – Mirko Petrović.
"Nismo detaljno razgovarali o tome, ali po Statutu, od dana ostavke predsednika Upravni odbor ima rok od 30 dana da raspiše izbore, dakle do 19. jula, i to ćemo sigurno učiniti u predviđenom roku. Dotad, Upravni odbor radi u punom kapacitetu", objasnio je Kokeza.

Narednih dana se očekuje, dakle, novi buran period u Zvezdi, tokom kojeg bi trebalo da bude definisano ko će biti predsednik, da li će se Dragan Stojković Piksi vratiti u klub kao tim menadžer, koji će igrači stići na "Marakanu"…

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here