Tijago Mendes se vratio u Čelzi!

0

 

Kao što je i najavljivano, prvo pojačanje Čelzija za novu sezonu stiže iz madridskog Atletika. Samo, nije (još) reč o Dijegu Košti, u London stiže – Tijago Mendes (33)! Portugalcu je istekao ugovor sa Jorgandžijama i prema zajedničkim navodima engleskih i medija u Španiji on se posle čitave decenije vraća na Stamford bridž i to na insistiranje zemljaka Žozea Murinja.

 

Tijagu za dva dana ističe ugovor sa Atletikom i on je rešio da digne sidro, jer je dobio otvoren poziv Murinja koji nije mogao da odbije, pogotovu što je u premijernoj sezoni saradnje sa Posebnim osvojio triplu krunu (Premijer liga, Liga kup i Komjuniti šild), pa će imati priliku da upotpuni kolekciju trofeja, jer Plavci spremaju tim za napad na što više trofeja. Ugovor bi trebalo da bude potpisan danas, a Murinjo će okajati grehe, jer je svojevremeno priznao da je "puštanje Tijaga bila velika greška".

 

 

Jedino što predstavlja iznenađenje jeste činjenica da Tijago ima 33 godine i da Roman Ambramovič sledeći put neće moći da ga proda ni za približno novca koliko je učinio 2005. prilikom transfera u Lion vrednog deset miliona funti. S druge strane, Tijago stiže bez obeštećenja, tako da je onih pedest miliona evra što je stiglo na ime transfera Davida Luiza u PSŽ još netaknuto.

 

Veliki deo tog novca Čelzi će verovatno potrošiti na dovođenje napadača i možda je Tijago prethodnica angažmanu Dijega Košte iz Atletiko Madrida, koji će odlazak kapitena nadomestiti povratkom Saula Nigueza sa pozajmice iz Rajo Valjekana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here