Tim studenata iz Srbije prikuplja novac za Formulu student

0

 

To svetsko takmičenje studenata tehnike se od 1979. održava svake godine na trkalištima širom sveta, čime se podstiču tehničko znanje i umeće, timski rad i marketing. Univerzitetski timovi se takmiče u projektovanju, izradi, testiranju i vožnji malog takmičarskog automobila, a vozila i timove studenata – konstruktora ocenuju iskusni iženjeri autoindustrije i auto-SPORTa.

Šefica marketinškog tima "Drumska strela", Jelena Sindžirević, rekla je agenciji Beta da je taj tim sakupio 15.000 evra, ali da je potrebno još pet hiljada da bi završili vozilo i imali dovoljno novca da odu na takmičenje. Tim je pokrenuo marketinšku kampanju "Naša trka" za prikupljanje novca, a za svaku uplatu veću od 1.000 dinara, na karoseriji njihovog novog vozila biće nalepnica sa nazivom darodavca.

Takmičenja "Formule student" održaće se krajem avgusta i početkom septembra. Studenti Mašinskog, Elektrotehničkog, Saobraćajnog fakulteta, kao i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu se nadaju da će biti bolji nego na takmičenju u Italiji prošle godine, kada su osvojili 10. mesto u konkurenciji 42 ekipe iz celog sveta.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here