Dominik Tim

Dominik Tim, svetski broj četiri, nije najbolje krenuo novu sezonu.

Poraz u osmini finala Australijan opena, potom eliminacija u četvrtfinalu u Dohi ne mogu da zadovolje apetite Tima.

Posebno jer od njega mnogi očekuju da bude glavni konkurent Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

– Očigledno nisam u najboljoj formi. Turneja po Australiji je bila malo čudna za mene, imam vrlo teške trenutke u emocionalnom aspektu koji me boli u tenisu. Još uvek pokušavam da pronađem način da se vratim na nivo prikazan prošle godine – počeo je Tim.

Tim nastavlja turneju na Bliskom istoku tako što posle Dohe ide u Dubai, gde je održao konferenciju za medije.

I nije se najbolje proveo u razgovoru sa “sedmom silom”, koja ga je podsetila da je jedini gren slem trofej osvojio tako što na prošlogodišnjem US openu nije bilo Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a Novak Đoković je diskvalifikovan zbog nesmotrenog poteza.

– Sve gren slem titule vrede isto. Moje ime je na trofeju i uvek će biti. Nije važno ko je bio, a ko nije bio na tom turniru. Ako sam uspeo da pobedim, to je zato što sam to zaslužio – rekao je Austrijanac sa vidno ozbiljnim licem.

Austrijanac ističe da mu je glavni cilj da osvoji Rolan Garos.

– Uvek sam govorio da bi osvajanje Rolan Garosa bio san. To nije lako uraditi, pobediti Nadala na šljaci… Tog dana morate svaku stavku savršeno da odradite. A da Nadal nema svoj dan. Da bih osvojio titulu u Parizu moraću da sačekam trenutak kada Nadal neće biti na svom najvišem nivou – zaključio je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here