Čuveni fudbalski trener Ljupko Petrović govorio je o predstojećem meču Srbije sa Norveškom u baražu za Evropsko prvenstvo.

Kaže da nije preterano pratio tamošnji fudbal da bi potanko pričao o Skandinavcima, ali zna šta “Orlovi” moraju da urade ako žele pozitivan rezultat.

– Ukoliko bude igrala istovetno, što već kazah: timski. Musketarski, dakle, pojedinci isključivo u korist tima. A, ne samo u svoju – kaže Petrović za “Sportski žurnal”.

Petrović dodaje “da je fudbal jednostavna igra i komplikovana”.

– Trebalo bi da igramo timski, s preuzimanjima i pomaganjima. Ako to ne budemo radili, bolje i da ne igramo utakmicu. Pored već pomenutog zajedništva, valjalo bi u svakom momentu organizovati i odigrati odbranu kao da je poslednji napad protivnika. ‘Gore’ brzo i kombinatorno, najčešće iz kontri i polukontri.

Predlaže brze kontranapade…

– Najmanje devetorica danas igraju odbranu, u ozbiljnim timovima. Zatim, nakon oduzetih lopti brzim napadom pokušavaju da ugroze gol. Naši reprezentativci pomenuto dobro rade i, nadam se, pokazaće u Oslu šta znaju. A, što ne znaju – nek` ostave kod kuće – zaključio je Petrović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here