Tanjug/AP
Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da Izrael “gubi PR rat“ u Gazi zbog objava na društvenim mrežama koje prikazuju užasne slike rata.

– Mrzim što oni stalno puštaju snimke. Svake noći puštaju snimke zgrada koje se ruše. Ne bi trebalo to da rade, zbog toga apsolutno gube PR rat – rekao je Tramp u intervjuu radio voditelju Hjuu Hjuitu, prenosi Politiko.

Tramp je u oktobru rekao da se „borio za Izrael kao nijedan predsednik ikada pre njega“, ali je sada poručio Tel Avivu da mora da završi rat.

– Objavljuju najgnusnije, najstrašnije snimke zgrada koje padaju i svi logično zamišljaju da je u tim zgradama poginulo mnogo ljudi. Pretpostavljam da to rade da bi izgledali moćno, ali meni ne deluju moćno. Tačno je da moraju da završe ono što su počeli, ali to moraju da urade brzo, a mi moramo da nastavimo sa životom – kazao je Tramp.

Na dva puta postavljeno pitanje da li „i dalje stoji 100 odsto uz Izrael“, bivši predsednik nije direktno odgovorio.

Trampovi komentari dolaze nakon što je izraelska vojska ubila sedmoro humanitarnih radnika, tako što je sistematski, vozilo po vozilo, gađala konvoj Svetske centralne kuhinje, koja obezbeđuje obroke civilima koji gladuju u Gazi.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu priznao je da su „nenamerni“ izraelski napadi ubili nevine ljude i obećao je da će „učiniti sve da se to ne ponovi“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here