Legendarni košarkaški menadžer San Antonio Sparsa i reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Greg Popovič, prokomentarisao je proteste širom Sjedinjenih Država koji su izbili posle ubistva Afroamerikanca od strane policije u Mineapolisu.

Popovič ističe da se svi moraju suočiti sa problemom.

– Ono što me pogađa je da svi vidimo ili smo ranije viđali policijsko nasilje i rasizam, a ništa se ne menja. Zbog toga su ovi protesti bili tako eksplozivni. Ali bez vođstva i razumevanja šta je problem, promene neće biti. Beli Amerikanci su izbegavali suočavanje sa ovim problemom, jer to je bila naša privilegija. To se takođe mora promeniti – rekao je Popovič za “The National”.

Popovič je bio veoma kritičan prema predsedniku Donaldu Trampu.

– To je neverovatno. Da je Tramp imao imalo mozga, čak i ako je to 99 odsto cinično, izašao bi i rekao nešto što će ujediniti ljude. Ali njega nije briga za zbližavanje. Čak ni sada. To je tako očajno. Sve je u njemu. Sve je u tome što lično njemu koristi. Nikad se ne radi o većem dobru – istakao je Popovič i dodao:

– Jasno je šta treba da se uradi. Treba nam predsednik koji će da izađe i kaže: ‘Životi crnaca su važni’. Izgovorite samo ove tri reči (black lives matter prim. aut.). Ali on neće i ne može. Ne može jer mu je važnije da mobilizuje malu grupu sledbenika koji potvrđuju njegovo ludilo. Ali, to je veće od Trampa. Sistem mora da se menja. Učiniću sve što mogu da pomognem, jer to rade lideri. Ali ništa ne može da nas stavi na pravi put, jer on nije lider.”

1 COMMENT

  1. TAKO JE I U Srbiji.Jedna ekipa pomaze Ludilo vodje.Samo u Srbiji svi su zasticeni sem dobrih i posfenih Gradjana Srbije.Malo veci kriminalci imaju daleko bolje uslove u zatvoru za zivot nego mnogi radni gradjani.Bedni decji dodatak 25€ a u Nemackoj 300€.Pampers u Srbiji 30 centi komad,a u Nemackoj 10 centi plus bolji kvalitet. Ali deca nemaju pravo glasa pa im ne treba nikakva pomoc .Jadni roditelji ,Dok se politicari pljuju i polako rasprodaju ovo sto je ostalo mladi vataju put pod noge, umesto da se bore za svoja prava i opstanak u svojoh zemlji,nema ko da ih organizuje jer sistem je u rukama nekoliko pokvarenih i prodanih dusa,Patriote su nemocne.Nema svetla na vidiku

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here