Traži se knjiga više na srpskom

0

Bogat izbor: Saša Tanasković sa đacima u biblioteci

 

 

– Edukacija ne znači samo provoditi vreme u školi već naučiti svako dete da voli knjigu i da uživa u svetu pisane reči – kaže Saša Tanasković

Dan maternjeg jezika

Učenici Dopunske nastave na srpskom jeziku obeležiće 6. marta Dan maternjeg jezika u interkulturalnoj biblioteci u kojoj su naučili da vole knjigu i da uživaju u pisanoj reči. Proslavi će pored predstavnika srpskih asocijacija prisustvovati i predstavnici švajcarskih institucija, kao predstavnici asocijacije IGA koja se bavi očuvanjem maternjeg jezika.

Zahvaljujući posetama interkulturalnim biblitekama sve češće se čuju komentari da je potreba za knjigama na srpskom jeziku svakim danom veća.

– Ovim posetama krunišemo naša zalaganja, jer decu učimo da i sama čitaju i da od biblioteka zahtevaju odgovarajući fond knjiga na maternjem jeziku.

 

Ideja o posetama i edukativnim časovima u bibliotekama urodila je plodom, a to ćemo najbolje moći da vidimo uskoro u hramu Uspenija presvete Bogorodice u Švamedingenu, kada ćemo nagraditi najbolje od najboljih za literarno i likovno stvaralaštvo – ističe profesor Tanasković.

– Nastavnici su nam pomogli da probudimo glad prema knjizi – kaže Jelena Ilić.
U školama su đaci u okviru projekta "Jutarnje čitanje" i drugarima Švajcarcima predstavili toplinu srpskog jezika.

– Činjenica da je sve veći broj čitalaca zainteresovanih za pisanu reč na srpskom jeziku, čelnike biblioteka je motivisala da nabave najnovija izdanja koja su popularna kako u Srbiji tako i u rasejanju – rekla je mr Dragana Dimitrijevih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here