Trik za veće i punije usne bez plastične operacije (VIDEO)

lifepressmagazin
0
youtube/Rachel Leary
Foto: Ilustracija

Mnoge žene žele punije usne kao što imaju Džesika Alba i Megan Foks, ali ne želimo da izgledamo neprirodno napućene. Tu vam mogu pomoći i druge stvari osim šminke. Pročitajte koje.

Devojke sa tankim usnama uvek žude za usnama kakve ima, recimo, Megan Foks. Lepe i bujne usne možete dobiti i bez pućenja i preterane šminke. U želji da im dodamo bujnost obično preteramo, pa usne izgledaju neprirodno, pa čak i odbojno. Ne razmišljajte o botoksu i ostalim injekcijama, mislite radije na dobre trikove i na prirodu.

Bitno je da usne redovno negujete, da radite piling. Četkica za zube vam tu može pomoći. Izdvojite posebnu samo za ovu namenu i kružnim pokretima, četkicom masirajte usne. Tako ćete ukloniti mrtvu kožu, ali i stimulisati cirkulaciju, pa ćete dobiti punije usne. (Ovo je slično suhom četkanju kože, o kome možete više pročitati u tekstu Četkate li telo?) Piling možete uraditi i sa mešavinom smeđeg šećera, meda, soka od limuna i maslinovog ulja. Tu smesu lagano utrljavate na usne (15 do 20 minuta) i nakon toga uklonite mlakom vodom. Posle stavite balzam za usne (a kako da napravite svoj pisali smo u tekstu Napravite sami balzam za usne) ili sjaj.

Da biste usne učinili bujnijim i većim na prirodan način možete se poslužiti jednim starim trikom. Kap ulja peperminta pomešajte sa malo balzama i tu smesu nanesite na usne. Osetićete malo peckanja zbog peperminta i zato ne trebate sa njim preterivati. Jedna kapljica je dovoljna da vaše usne na neko vreme budu prirodno bujnije. Umesto peperminta možete koristiti i ulje cimeta.

Med vam može poslužiti kao prirodni balzam i sjaj za usne. Neguje ih, čini ih mekanim i sjajnim.

Još jedan piling vam može pomoći da imate punije usne. U posudici pomešajte 1/2 kašičice hidratantne kremice, 1/4 kašičice sveže mlevene kave i 1/4 kašičice soli. Smesu nanesite na usne i masirajte pet minuta. Usne nakon toga obrišite sa peškirićem namočenim u mlaku vodu.

Usne negujte i zdravom ishranom, a poželjno je da pijete 2 do 3 čaše vode sa svežim sokom limuna. Na taj način one će biti mekše i hidratizirane, a uz to i na zdrav način čistite organizam.

Na kraju vam ostaje i šminka. Pazite da tu ne preterujete, jer onda svi ovi saveti padaju u vodu. Usne obrubite sa olovkom u boji sličnoj nijansi vaših usana. Olovku nanesite na rubove i lagano je razmrljajte. Koristite svetlije nijanse, jer su one dobre za punije usne (bež, ružičasta, boja mesa, boja breskve, ..) Izbegavajte tamnije. Stavite i malo bele olovke iznad same linije usana – vizažisti tvrde da je ovo dobar trik za one sa tanjim usnama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here