Trubači i pečenje mamac za goste

0

Uspešan nastup: Nazdravljanje za dobro urađen posao
 

Mnogi su na štand došli kada su čuli zvuke trube jer su i ove godine na festu nastupali trubači iz Šida. Oni su napravili dobar štimung, a miris pečenja s ražnja i roštilja koji se širio okolo prosto je mamio posetioce na štand.

 

Knjige o fudbalu

Tokom festa Isidor Jablanov iz Austrije je postavio svoj štand na kome je prodavao knjige posvećene Svetskom fudbalskom prvenstvu. Za posetioce je to očigledno bilo zanimljivo, pa su svi primerci knjiga brzo našli kupce.

Predsednik kluba Jovica Šeat kaže da je bilo predviđeno da na trgu nastupi nekoliko naših folklornih društava, ali su zbog pripreme za godišnje odmore svi odustali od ovog gostovanja. Tako su prolaznike i one koji su se zadržali na ovoj fešti zabavljali trubači. Bilo je zanimljivo i takmičenje u potezanju konopca jer se takmičilo šest ekipa. U finalu su snage odmerili Junajted tribjun iz Forarlberga, koju čine bajkeri, i ekipa Milenka Kudre iz Minhena. Iako je takmičenje bilo zanimljivo, nije bilo iznenađenja kad je pobednik u pitanju jer su Kudrini snagatori pokazali da su najjači i da im se teško može ko suprotstaviti.

Vladeta Mirjanić godinama priprema roštilj
 

Na festu je radila velika ekipa vrednih članova i prijatelja kluba. Za kasom je bila Javorka Bosnić, blagajnik Rade Stjelja, oko roštilja su radili Vladeta i Ljilja Mirjanić i Ilja Radišić, a tu su bili i Savo Prijović, Mile Milivojević, Rajko Anđelković, Darija Jovičić, Pero Šeljetović, Daniel Šeat i Ivo iz Rankvajla. Na štandu su piće prodavali Predrag i Marina Vasić, Vojkan Milenković i Rade Jović. Gde god je zatrebalo uskakali su Jovo Ćurković, Željko Tadić i Dejan Mizdrak.

 

Posetioci na gradskom trgu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here