Selektor Srbije je govorio o utakmici sa Ukrajinom koja se igra u nedelju od 15 časova na stadionu ‘Rajko Mitić’.

 

Potrebno je da Portugalija ne pobedi Luksemburg u gostima, a da naša selekcija savlada Ukrajinu za direktan plasman na EP. Ukrajinu koja nam je veliki dužnik posle pobede u Lvovu 5:0.

– Napravili smo detaljnu analizu, za nas je utakmica sa Ukrajinom značajna iz više razloga. Šansa da se plasiramo sutra su minimalne, ali želimo novi pomak, jer izdvojio bih detalje iz meča sa Portugalom, zatim iz duela u Luksemburgu, odnosno meča u Beogradu – rekao je Ljubiša Tumbaković.

Selektor je dodao da je motiv više taj što Srbija nikada u svojoj istoriji nije pobedila Ukrajinu.

– I taj podatak može i treba da nas motiviše. Mislim da nam neće nedostajati motiv i želja da se momci pokažu u najboljem svetlu. Sve će uraditi da ostvare dobar rezultat. Kada se radi o Ukrajini oni imaju fantastičnu disciplinu, ozbiljna su ekipa – istakao je Tumbaković.

Kormilar ‘orlova’ ne beži od kritike, ali moli medije da ovim momcima daju bar malo podrške.

– Da li će biti nekih rotacija, moguće. A kada se radi o pomaku, ima ga. Sve je proces, treba i malo prostora. Iskreno, smeta mi što je svako pitanje negativno, a ni mi, ni vi nemamo drugu reprezentaciju. Ovo je nacionalni projekat, reprezentacija svih nas. Ovde moramo da budemo svi zajedno, da ostanemo kompaktni. Ne bežim od kritike, ali bilo bi lepo da osetimo bar malo medijske podrške. Uostalom pobedili smo četiri utakmice, a tek dva meseca smo zajedno. Ne vidim da neko ima čarobni štapić i da može da uradi bolje. Vreme je prirodni faktor i strpljenje.

Ljubiša Tumbaković je gledao utakmicu protiv Ukrajine u Lvovu kada je bilo 5:0 za četu Andreja Ševčenka.

– Gledao sam tu utakmicu više puta. To je fudbal. I ne mislim da je postavka mog mlađeg kolege bila loša. Jenostavno se u fudbalu nekad dese takve stvari. Ne često, ali se dese. Ukrajina kako je uputila udarac, tako je postigla gol. S druge strane, ti šta god napraviš, ne vredi. Dešavaju se takve utakmice – zaključio je selektor Srbije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime