Tužilaštvo štiti Svetu Marovića?

0

 

Dok tužilaštvo Crne Gore, odnosno Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije demantuje da se protiv Svetozara Marovića, potpredsednika Demokratske partije socijalista i jedinog predsednika Državne zajednice Srbije i Crne Gore, vodi krivični postupak zbog upletenosti u razne afere u Budvi, dotle se u medijima iz dana u dan pojavljuju novi detalji finansijskih "akrobacija" ovog političara.
Naime, tužilaštvo je demantovalo pisanja štampe o početku krivičnog postupka protiv Marovića, ali u isto vreme mediji objavljuju pojedinosti koje ne samo što razotkrivaju Marovićeve afere, već pokazuju i zataškavanje tužilaštva.
Ni tužilaštvo, ni bilo koji nadležni organ u Crnoj Gori do sada nisu demantovali ono što su otkrile i objavile nevladine organizacije i nezavisni mediji da je Marović početkom januara 2011. godine, 15 dana pošto je uhapšen njegov brat Dragan Marović, svoju kuću u rodnom mestu Krimovići i stan od 90 kvadratnih metara u Budvi, odnosno imovinu vrednu preko pola miliona evra, prepisao na svog prijatelja. U pitanju je Zoran Mugoša, nekadašnji pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice crnogorske policije.
U vreme dok se Marovićev brat sa još nekoliko čelnika opštine Budva našao u pritvoru, Mugoša je formalno preuzeo i obavezu da Prvoj banci vraća Marovićev kredit od 578.000 evra. Inače Prva banka je vlasništvo Aca Đukanovića, brata Mila Đukanovića.
Nadležnim organima sve donedavno to nije izgledalo sumnjivo, pa je u svim aferama u Budvi koje su potresale javnost poslednjih nekoliko godina, Marović tretiran kao svedok. Pravi razlog tog "poklona" Mugoši, kako pišu mediji, shvaćen je proteklih dana.
Naime, Marović je u svoje vlasništvo vratio i stan i kuću, ali se još ne zna da li je do kraja izmiren kredit od 578.000 evra, odnosno ko ga je isplaćivao. Pretpostavlja se da je Marović na ovaj način pokušao da obezbedi i zaštiti svoju imovinu, dok se spekulisalo da će i on biti uhapšen u ovom slučaju sa budvanskim rukovodstvom.

 

 

Na meti i savetnica

Mediji u Crnoj Gori spekulišu da se trenutno vodi postupak i protiv Olivere Ilinčić, nekadašnje moćne i uticajne savetnice u Marovićevom kabinetu. Ona se navodno našla na meti istražnih organa nakon prijava nekoliko crnogorskih banaka protiv spornih i sumnjivih firmi koje ne vraćaju milione evra kredita, a u ovim slučajevima Ilinčićeva je glavni svedok.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here