U akciji i roditelji i učenici

0

Ljiljana i Nenad Majstorović iz Kila pokrenuli su akciju sakupljanja pomoći čim su videli kakva je nesreća zadesila naš narod.

Stanko Milanović ( u sredini ), Nenad i Aleksandar Majstorović
 

– Potrebne informacije smo dobili u Generalnom konzulatu u Hamburgu, a podršku i od profesorke Srpske dopunske škole Tatjane Stefanović. Roditelji i đaci su se od srca odazvali akciji – kaže Ljiljana čiji je mlađi sin Filip još đak u našoj školi, a stariji Aleksandar, već student, svojevremeno je završio našu školu, a sada se uključio u akciju i pomogao na razne načine.
– Trudili smo se da sakupimo ono što je ugroženima najbitnije. Najviše smo skupili hrane za bebe i odrasle, sredstava za ličnu higijenu i čišćenje. Zahvaljujući Stanku Milanoviću Bati, koji je takođe roditelj učenice Melinde, nismo imali nikakvog problema sa prostorom. On nam je na raspolaganje stavio prostoriju u svom restoranu – kaže Nenad Majstorović.
Sve što je prikupljeno uredno je spakovano u kutije i transportovano u Generalni konzulat u Hamburgu. Na račun konzulata su uplaćena i novčana sredstva, a veliku količinu lekova koju su roditelji u Kilu prikupili poslaće u otadžbinu preko crkve Svetog arhangela Mihaila u Hamburgu, čiji su inače parohijani.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here