Najviše pomoći Doboju

0

 

Radilo se do kasno u noć: Natovaren je još jedan šleper
 

Crkveni odbor parohije u Karlsrueu i dalje je aktivan u slanju humanitarne pomoći za Republiku Srpsku i Srbiju. Četiri šlepera pomoći su poslata za Teslić, Paraćin, Šamac i Doboj kao i još jedan kamion od 10 tona za Doboj. Skupljeno je oko 8.000 novčanih priloga. Pomoć je stizala sa raznih strana i pored naših građana iz Karlsruea sa okolinom u akciju su se uključili i drugi narodi, kao i mnoge nemačke ustanove koje su se odazvale raznih dopisima Dragane Jovanović iz Karlsruea.
Takođe se u akciju uključila i gradska klinika ovoga grada koja je obezbedila palete sa higijenskim artiklima, pelenama za odrasle, maskama, higijenskim rukavicama, sredstvima za dezinfekciju i čišćenje podova. Druge bolnice su donirale krevete, higijenski materijal i sredstva za dezinfekciju.
Mnogi su se uključili u akciju i veliki hram Prepodobne majke Paraskeve je bio pun humanitarne pomoći. Parohijani u Frajburgu su preko parohije u Karlsrueu poslali šleper pomoći i oba sveštenika su im zahvalna na tome. Inače, saradnja između ove dve parohije je odlična jer je protonamesnik Aleksandar Škorić doskora služio u Frajburgu. On zahvaljuje svima na velikoj pomoći ne samo oko nabavke robe već i oko klasifikacije, utovara do kasno u noć, novčanih priloga i nada se da će njihovo malo bar malo olakšati muke napaćenim Srbima u Srbiji i Republici Srpskoj.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here