U akciji stotinu volontera

0

 Tri šlepera pomoći za Republiku Srpsku sa više od 40 tone pomoći stigla su u Bijeljinu, Gradišku i Šamac. Osmi šleper za Velino Selo kod Bijeljine utovaren je ovih dana i kreće danas. Sve što je dobijeno i nabavljeno uredno je uvedeno u dokumentaciju i procena je da je vrednost svakog od ovih osam šlepera robe između 50 i 75 hiljada evra.

Iza ovog velikog humanitarnog posla stoji oko stotinu volontera iz Nirnberga i okoline koji su sami sebe nazvali "Svi za jednog, jedan za sve" i deluju u sastavu Nirnberške parohije. Posle skoro dva meseca ova velika grupa, uglavnom mladih ljudi iz Nirnebrga i okoline, nastavlja humanitarni rad u saradnji sa crkvenom parohijom i sveštenicima.

Uz dalje prikupljanje humanitarne pomoći, u Nirnbergu je održana i humanitarna priredba na kojoj je obezbeđeno 2.500 evra. Taj novac će preko posebog humanitarnog odbora Nirnberške parohije biti uskoro poslat u otadžbinu kao pomoć onim koji su najugroženiji.

 

Pomažu i Nemci

Da bi se sve ovo uspešno ostvarilo obezbeđen je skladišni prostor koji je ustupila firma Liegat Logistik GmbH. Na apel za pomoć odazvali su se brojni nemački donatori, među njima Klinika Nirnberg, Adidas, Panalpina, H&M, Njorld of Textiles , SPORT, BIG . Šlepere za prevoz prikupljene humanitarne pomoći bez ikakve naknade obezbedile su tranSPORTne firme Gebrüder Njeiš, ITG München, SAT Stuttgart , Dragan Radosavljević tranSPORT iz Pasaua.

Humanitarna priredba, koju je vodila Mara Kojadinović iz Burghauzena, okupila je više od pet stotina učesnika programa i posetilaca.

 

Tokom dana nastupila su folklorna društva SPC Nirnberg, Zavičaj iz Hajlbrona i Srpsko kulturno udruženje Ingolštat. Posetioce su zabavljali pevači Crni, Ćira, Radan Tramošljika, Miki Kojadinović, Maki iz Štutgarta i Aco iz Nirnberga uz pratnju orkestra Harmonija bend iz Banjaluke. Pored nirnberškog sveštenika protojereja Marinka Radmila, iz Štutgarta je na humanitarnu priredbu stigao protonamesnik Stanko Rakić, a tu su bili i predstavnici grada Nirnberga Ilke Soldner, Ameli Vajs i Tomislav Padijen.

Organizacija i koordinacija ove humanitarne proslave u Nirnbergu, iza koje stoje Parohija SPC i volonteri "Svi za jednog, jedan za sve", bila je u rukama Đorđa Vučenovića, predsednika Crkvenog odbora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here