U gostima i katolički sveštenik

0

Socijaldemokratska partija je dala šator na korišćenje
 

Najstariji naš klub na teritoriji pokrajine Donja Austrija povodom Spasovdana već 10 godina održava igranku, jer je većina prijatelja kluba iz sela kladovske i negotinske opštine, na čijim teritorijama većina mesta ovaj praznik slavi kao seosku zavetinu.
Zbog nestabilnog vremena bilo je pitanje da li uopšte ovoga puta treba održati ovu manifestaciju.

Saznavši za muke uprave kluba i razmišljanje o mogućem odustajanju u pomoć je priskočila Socijaldemokratska partija Švehata, koja je dala šator na korišćenje.
Oba dana Spasovdanske igranke klupsko dvorište bilo je puno ljudi koji su dolazili ne samo iz Švehata, već i Beča.

Među gostima bili su rimokatolički sveštenik Gerald Gump i Maks Rauh ispred crkve u čijem zdanju je sedište Jedinstva. Manifestacija je privukla pažnju i lokalnih austrijskih medija.

Inače ove nedelje u saradnji sa opštinom Švehat klub Jedinstvo prikuplja, u svojim prostorijama, u vremenu od 18 do 22 časa, humanitarnu pomoć u namirnicama i sredstvima za higijenu za žrtve poplava u domovini.

 

Nove fešte

Uprava kluba, na čelu sa predsednikom Krstom Petrišorevićem, već priprema sledeću veliku manifestaciju Multi-kulti feštu, koja će biti održana 14. juna na glavnom trgu u Švehatu. Potom, na Vidovdan, 28. juna, klub će održati tradicionalnu Pasuljijadu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here