EPA
Vakcinacija u Nemačkoj

Zbog greške u jednom staračkom domu u Nemačkoj osmoro zaposlenih negovatelja je primilo pet puta veće doze vakcine protiv koronavirusa.

Vakcinacija u Nemačkoj je započela neslavno tokom proteklog vikenda kad je osmoro zaposlenih u gradu Štralzund “predozirano” Fajzerovom vakcinom. Oni imaju od 38 do 54 godine, a radi se o sedam žena i jednom muškarcu. Četvoro je završilo u bolnici iz predostrožnosti, a dobili su simptome slične gripu.
– Duboko se kajem zbog incidenta. Ovaj slučaj je posledica pojedinačnih grešaka. Nadam se da neće biti ozbiljnih neželjenih efekata – rekao je Štefan Kert, administrator okruga Meklenburg-Zapadna Pomeranija u kojem se nalazi starački dom.

Iz kancelarije guvernera saopšteno je da su od proizvođača vakcine Bajontek dobili uverenja da prekomerne doze vakcine tokom testne faze nisu izazivale ozbiljne posledice.

Vlasti ovog okruga naglasile su da su čelnici kompanije Bajontek ranije izjavili da veće doze koje su davali u prvoj fazi studije vakcine ne izazivaju ozbiljne posledice.

Nemačka je, zajedno sa drugim evropskim zemljama, započela vakcinisanje protiv koronavirusa svog stanovništva tokom vikenda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here