EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Više od 20 osumnjičenih džihadista Islamske države pobeglo je iz zatvora tokom pobune posle zemljotresa koji je pogodio region, saopštili su danas izvori bliski zatvoru.

– Posle zemljotresa koji je se osetio u zatvoru, zatvorenici su pokrenuli pobunu i preuzeli kontrolu nad delovima zatvora – naveli su isti izvori i dodali da je pobeglo 20-ak ljudi, osumnjičenih za pripadnost Islamskoj državi.

U vojnom zatvoru Radžo, u blizini turske granice na severozapadu Sirije, nalazi se oko 2.000 zatvorenika, uključujući oko 1.300 osumnjičenih da su se borili za Islamsku državu, naveli su isti izvori i dodali da u zatvoru ima i kurdskih boraca.

Sirijska opservatorija za ljudska prava (OSDH), nevladina organizacija sa sedištem u Londonu sa širokom mrežom izvora u zemlji u ratu, potvrdila je da je bila pobuna zatvorenika, ali nije navela broj pobeglih.

U seriji zemljotresa u Turskoj i Siriji stradalo je 4.890 ljudi, prema novom bilansu žrtava koji je saopštila u utorak zvanična turska humanitarna organizacija Afad.

Tursku su u ponedeljak pogodila dva jaka zemljotresa, magnitude 7,8 i 7,5 stepeni.

Prvi zemljotres dogodio se u 4.17 po lokalnom vremenu u okrugu Pazarčik, u provinciji Kahramanmaraš (jugoistok), oko 60 kilometara vazdušne linije od granice sa Sirijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here