Youtube/ПРАВИЙ СЕКТОР
Taras Bobanič

Ruski specijalci likvidirali su jednog od vođa “Desnog sektora” Tarasa Bobaniča, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije koje Bobaniča krivi za, kako navode, neonacizam i smrt stotine civila u samoproglašenim republikama Donjeck i Lugansk.

Bobanič je ubijen tokom operacije izviđanja i potrage pet kilometara južno od Izjuma.

Da je Bobanič poginuo u borbama sa ruskim snagama 8. aprila saopštio je i njegov bataljon na Fejsbuku.

Ruski ministar odbrane nije pružio više detalja, ali je Desni sektor putem društvenih mreža objavio da je Bobanič ubijen u petak u blizini Iziuma, a u svojim izveštajima nazvali su ga “legendarnim nacionalistom”.

Bobanič (33), čiji je nadimak “Čekić”, poreklom je iz zapadne Ukrajine, a kao nacionalista se preorijentisao tokom masovnih protesta i sukoba Ukrajine i Rusije 2014.

Tada su nacionalisti oformili poseban bataljon, kako bi u čestvovali u sukobima na istoku Ukrajine.

Prema Rusiji, Bobanič je lično naredio artiljerijsku paljbu na gradove u istočnoj Ukrajini, što je navodno, dovelo do stradanja više stotina civila.

2015. je, kako se navodi, organizovao razne vrste blokada robe koja je išla ka Krimu, u znak protesta što se Krim pripojio Rusiji.

1 COMMENT

  1. Стигао Вагнер (Wagner), али не Рихард….само Вагнер, а Тарас се преселио у Вечна ловишта. Надам се да се тамо поштено намучити.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here