Printscreen/Sky News

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin naložio je da se pripremi obraćanje Kongresu SAD i nemačkom Bundestagu kako bi se utvrdilo koje rakete su mogle biti uzrok pada aviona Il-76 u Belgorodskoj oblasti.

– Postoji predlog da se ipak utvrdi koje rakete i lansirni sistemi su korišćeni. Hajde da pripremimo obraćanje Kongresu SAD i nemačkom Bundestagu kako bi poslanici konačno otvorili oči i videli koga finansiraju, kome pomažu. To je nacistički režim koji su odnegovali Bajden, Makron, Šolc i drugi političari. Oni treba da postanu svesni svoje odgovornosti, a poslanici u parlamentima treba da pokrenu impičment protiv njih – poručio je Volodin.

Takođe je predložio da se nacionalnim parlamentima skrene pažnja na stav Državne dume po tom pitanju.

– Svoje vojnike su ubili u vazduhu, svoje. Tamo su ih čekale majke, žene, deca. Ubili su naše bespomoćne pilote koji su obavljali humanitarnu misiju – rekao je Volodin tokom plenarne sednice.

Šef odbrambenog komiteta Državne dume Rusije Aleksej Kartapolov saopštio je da je Il-76 oborila ukrajinska vojska sa tri rakete.

Kako je dodao, za oborenom letelicom leteo je još jedan avion sa 80 zarobljenika, ali piloti su uspeli da ga na vreme okrenu nazad.

Ruski transportni avioni Il-76 pao je u Belgorodskoj oblasti, na granici sa Ukrajinom, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane Rusije. U njemu se nalazilo 65 zarobljenih vojnika Oružanih snaga Ukrajine koji su transportovani u Belgorodsku oblast na razmenu, šest članova posade i tri osobe u pratnji.

7 COMMENTS

  1. Rusiju vise niko ne ferma nizasta, to je agresor i, kao, takav dobro ce platiti, taj narod je jadan jer zivi stalno u diktaturi.Lenjin , Staljin, Putin

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here