Ubio da bi osvetio psa

0

Sud u tokijskom regionu Saitami izrekao je danas najstrožu kaznu 48-godišnjem Koizumiju, odbacivši argumente njegovog advokata koji je tvrdio da je njegov klijent mentalno oboleo.

 

Japan i SAD su jedine od industrijski najrazvnijenih država u kojima se primenjuje smrtna kazna. Nijedan osuđenik na smrt nije pogubljen od kada je u septembru na vlast u Japanu došla centralno levičarska vlada koja je obećala da će otvoriti nacionalnu debatu o ovom pitanju.

Koizumi, po profesiji vozač, pretukao je 17. novembra 2008. godine na smrt 66-godišnjeg bivšeg funkcionera i njegovu 61-godišnju suprugu u njihovom domu u Saitami.

 

Sutradan je otišao kod drugog bivšeg zamenika ministra za socijalna pitanja, koji nije bio u svom domu u tom trenutku i hladnim oružjem naneo ozbiljne povrede njegovoj 72-godišnjoj supruzi.

 

Nekoliko dana kasnije Koizumi se predao policiji. On je priznao da je želeo da se osveti sanitarnim službama, jer su mu 5. aprila 1974. godine ubili psa, što je objasnio i u pismu ocu.

 

"Ovaj zločin je izvršen namerno i izuzetno brutalno", izjavio je sudija Jošihisa Denda.

Denda je dodao da iako je Koizumi obožavao svog psa ovakav strašan zločin ne može biti opravdan – prenose japanski mediji.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here