Cvetković: Vlada je projekat, a ja njegov menadžer

0

Mirko Cvetković

Cvetković je naveo, otvarajući Vivaldi menadžerski forum u Mokroj Gori, da Srbija u narednim godinama mora da radi na podizanju konkurentnosti, jer se na listi Svetskog ekonomskog foruma nalazi na 93. mestu, među 133 zemlje.

 

On je istakao da su u regionu iza Srbije prema tom pokazatelju samo Albanija i Bosna i Hercegovina i dodao da dve trećine ocene konkuretnosti naše zemlje dolazi iz ankete među domaćim privrednicima.

 

Govoreći o značaju menadžera, on je istakao da je, kada je vlada formirana i kada je dobio zadatak da je vodi, to shvatio kao projekat i sebe video kao menadžera tog projekta.

 

Predsednika Vlade Srbije sinoć su dočekali proslavljeni filmski režiser i osnivač Drvengrada Emir Kusturica, kao i direktor Ekonomskog instituta Aleksandar Vlahović i osnivač Mokrogorske škole menadžmenta Srđan Janićijević.

 

Forum menadžera u Mokroj Gori će, kao i protekli biznis forum na Kopaoniku, biti prilika da predstavnici države, ekonomisti i privrednici razmene gledišta o pravcima razvoja srpske privrede u vremenu posle krize.

Premijer Cvetković će danas otvoriti skup izlaganjem na temu "Uloga i značaj stručnog usavršavanja kadrova u podsticanju razvoja srpske privrede".

Skup u Mokroj Gori treba da pruži odgovore o tome kakvi su problemi, kakvo je stanje i koja su moguća rešenja u oblasti privrednog razvoja i usavršavanja menadžera u Srbiji, koji mogu da odigraju ključnu ulogu u razvoju domaće ekonomije.

Učesnici Foruma su generalni direktori i direktori za ljudske resurse uspešnih domaćih i međunarodnih kompanija, predstavnici države, asocijacija privrednika i obrazovnih institucija javnog i privatnog sektora.

Na skupu se očekuju predstavnici poslovne škole INSEAD-a, "Koka-kola HBC", "Salford kapital partnersa", Erste banke, "Viner štediše" osiguranja, "Holcim – Srbija", Američke privredne komore, Udruženja korporativnih direktora Srbije, Privredne komore Srbije, Privredne komore Beograda i Srpskog poslovnog kluba "Privrednik".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here