Vesti
Učenici srpske škole u Blektaunu i otac Nemanja Mrđenović na stadionu u Paramati

Nova godina počela je uzbudljivo za učenike srpske škole „Bogdan Bolta“ pri Crkveno-školskoj opštini Sveti Nikola u sidnejskom predgrađu Blektaun. Grupa najboljih đaka veronauke iz prethodne školske godine nagrađeni su odlaskom na fudbalsku utakmicu A-lige između Vonderersa sa zapada Sidneja i Mekartura, koja je odigrana 1. januara uveče.

Kada je otac Nemanja Mrđenović pitao učenike šta žele kao nagradu za uspešnu godinu, bez mnogo dvoumljenja izabrali su odlazak na utakmicu Vonderersa, kako bi bodrili jednog od najboljih fudbalera u istoriji australijskog profesionalnog fudbala.

Naravno, na utakmici su bili Miloševi specijalni gosti, a odmah po završetku meča koji su Vonderersi dobili sa 3:1, imali su priliku da se upoznaju sa proslavljenim srpskim fudbalerom, kao i sa njegovom porodicom, suprugom Dejanom, kćerkama Angelinom i Dorotejom i sinom Novakom.

Đaci i otac Nemanja sa Milošem Ninkovićem

Miloš se zadržao u razgovoru s mališanima i potpisao im je autograme, što je ovo lepo veče učinilo nezaboravnim za đake iz Blektauna.

– Bila mi je čast što su otac Nemanja i đaci došli da gledaju utakmicu i posebno mi je drago što smo pred njima zabeležili važnu pobedu. Nadam se da će uskoro biti još ovakvih prilika da ugostim i drugu decu iz naše zajednice. Lep je osećaj kad igraš i znaš da te najmlađi bodre na utakmici. Samo neka nastave da i oni ostvaruju dobre rezultate u školi i da izraste u dobre ljude – istakao je Miloš Ninković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here