Učenici darivali hram

0

Nagrada za znanje i trud: Podela paketića

Svetosavska proslava u Karlsrueu počela je svetom liturgijom u punom hramu Presvete majke Paraskeve, gde je bogusluživao sveštenik Aleksandar Škorić. Sva slavska obeležja ove godine je pripremio Milić Tadić iz Raštata sa porodicom, a domaćini naredne su Vesna i Borislav Božović iz Karlsbada.

 

Snežno nevreme nije sprečilo oko 300 ljudi da dođu i svojim prisustvom uveličaju akademiju, koja je posle slavskog obreda počela Svetosavskom himnom.

Učenici Dopunske škole na srpskom jeziku iz Karlsruea, Gagenaua i Raštata izveli su prigodan i bogat program posvećen prvom srpskom arhiepiskopu. Decu je pripremila učiteljica Žaklina Nikolić. Za svoje znanje i trud sva prisutna deca nagrađena su paketićima.

 

Uspela aukcija: Učenici sa sveštenikom i učiteljicom

Učenici su priredili i izložbu svojih radova pod nazivom "Sv. Sava". Na predlog učiteljice deca su svoje radove stavila na aukciju, tako da su svi zainteresovani mogli da kupe poneku sliku. Prikupljeno je 165 evra, koje su učenici darivali crkvenoj parohiji Karlsrue za renoviranje hrama i tim gestom je sveštenik bio posebno dirnut.

 

On je svima zahvalio na dolasku i pored lošeg vremena i pozvao parohijane da se uključe u život i rad parohije i da pomognu (koliko su u mogućnosti) svoj hram.
U zabavnom delu nastupio je dečji folklor SKC "Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here