Učenje srpskog putem skajpa

0

Lepa i korisna akcija Filozofskog fakulteta u Nišu: Srpski jezik "na daljinu"
 

U organizaciji Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Kancelarije za mlade grada Niša i niške Organizacije za građansko društvo Proaktiv održan je prvi čas učenja srpskog jezika preko Skajpa. Projekat se realizuje pod nazivom Besplatan tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa".

Na konkurs, koji je trajao prošlog leta za ovaj kurs prijavilo se šezdesetak mladih ljudi iz celog sveta.

– Jedan za nas ipak veliki broj kursista je iz reda potomaka Srba koji su odavno otišli iz otadžbine i žive u nekoliko generacija i po nekoliko decenija u inostranstvu, a, što je najzanimljivije, oko 60 odsto polaznika se prvi put sreće s našim jezikom i državljani su drugih zemalja – rekao je za "Vesti" prof. dr Goran Maksimović, dekan Filozofskog fakulteta u Nišu.

Prema njegovim rečima predavači na ovom jedinstvenom kursu koji će trajati tačno do Božića naredne godine su docenti i profesori, diplomirani filolozi sa ovog fakulteta, kao i apsolventi i master studenti niškog Filozofskog fakulteta. Vođe ove velike i korisne akcije su profesorke Filozofskog fakulteta Irena Cvetković Teofilović i Marina Janić.

Na prvom času srpski jezik preko Skajpa učili su polaznici kursa iz čak 20 zemalja na planeti – iz Nemačke, Amerike, Norveške, Grčke, Velike Britanije, Francuske, Mađarske, Kanade, Holandije, Češke, Dominikanske republike, Italije, Austrije, Makedonije, Kine, Libije, Španije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Danske i Perua.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here