Uhapšeni šverceri 150 kilograma marihuane

0

Kako je saopšteno, dvojica crnogorskih državljana starosti 36 i 51 godina prekjuče su došli na teretni terminal na hrvatsko-slovenačkom prelazu Bregana s kamionom crnogorskih registracija na koji je bila priključena hladnjača. U hladnjači su se kao legalno deklarisani teret nalazile pegle i daske za peglanje namenjene pravnom licu u Italiji.

 

U prvih šest meseci 2009. zbog droge su 1.232 lica osuđena na zatvorske kazne duže od šest meseci, rekao je Klarić i dodao da u Hrvatskoj ima oko 50.000 lica koja manipulišu raznim vrstama droga, iako registrovanih zavisnika ima skoro upola manje.

Uz pomoć pasa i rentgenom za pregled vozila u krovu hladnjače pronađeno je 299 paketa marihuane, od kojih je svaki bio težak pola kilograma i omotan u plastiku.
Policija je procenila da je ukupna vrednost marihuane namenjene zapadnoevropskom tržištu četiri miliona kuna (oko 550.000 evra).

U prikupljanju podataka i zapleni droge ostvarena je intenzivna međunarodna policijska saradnja sa Upravom policije Crne Gore, ali i sa drugim državama, saopštila je policija.
Protiv uhapšenih Crnogoraca i carinski službenici će podneti odgovarajuće prekršajne prijave.

Šef vladine kancelarije za suzbijanje droga Dubravko Klarić izjavio je povodom najnovije zaplene da se šteta koju u Hrvatskoj uzrokuje droga procenjuje na oko dve milijarde kuna (275 miliona evra).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here