Pexels

Bazirajte svoj režim nege na narednim sastojcima jer – tokom hladnog perioda godine – najvažnije je zadržati vlagu, pospešiti snabdevanje kože hranljivim materijama i ojačati njenu zaštitnu barijeru.

Hladno vreme isušuje kožu ruku, usana i lica, što posebno može biti izraženo ukoliko vaš režim nege nije adekvatan. Da biste pospešili odbrabene mehanizme kože, ali i predupredili/sanirali određene probleme, razmislite o uključivanju narednih sastojaka u svoj kozmetički režim. Oni će pomoći vašoj koži da zadrži vlagu, ojačaće njenu barijernu funkciju, sprečiti perutanje…

ZIMSKI REŽIM NEGE: KLJUČNI KOZMETIČKI IGRAČI

Hijaluronska kiselina

Ovaj sastojak smatra se osnovnim kada je o zadržavanju vlage u koži reč. Hijaluronska kiselina deluje kao humektant, što znači da ima sposobnost da povuče vodu na površinu kože, te da je tu i zadrži. Možete je pronaći i u kremama i u serumima.

Vitamin C

Jedno je sigurno – nema pogrešnog vremena za uljučivanje vitamina C u beauty rutinu. Ovaj antioksidans efikasan je u jačanju zaštitne barijere kože, što je zaista neophodno tokom zimskih meseci. Međutim, vitamin C je nestabilan sastojak, te je važno pronaći proizvod koji je dokazano efikasan.

Niacinimid

Niacinimid je jedan od najpopularnijih sastojaka za negu kože koji se trenutno nalazi na tržištu. Zastupljen je samostalno – u specijalno napravljenim serumima, ali i u kombinaciji s drugim sastojcima. Doprnosi jačanju kožne barijere i pospešivanju proizvodnje ceramida, još jednog esencijalnog zimskog sastojka.

AHA/BHA kiseline

Ako se borite s dosadnim perutanjem, možda je vreme da se okrenete hemijskom pilingu. Da ne biste bili previše grubi prema svojoj koži, možete ga koristite jednom nedeljno. AHA i BHA kiseline popularni su sastojci. Dok se AHA kiseline imaju prvenstveno eksfolijatno delovanje na površini kože i odstranjuju mrtvi sloj ćelija, vraćajući koži blistavost i zdrav izgled, BHA dublje prodiru u nju, te se često koriste za tretman akni.

Ceramidi

Ceramidi su strukturni elementi kože koje obnavljaju njenu barijeru i zadržavaju vlagu. Reč je o ključnom sastojku za dugotrajnu hidrataciju. Mogu se naći u širokom spektru proizvoda, uključujući kreme, serume i hidratantne kreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here