EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
Dmitrij Kuleba, ministar spoljnih poslova Ukrajine

Ukrajina je zatražila od Rusije objašnjenje u roku od 48 sati o njenim “vojnim aktivnostima” u oblastima blizu granice sa Ukrajinom, izjavio je danas ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba.

Kuleba je na Tviteru rekao da je Kijev zvanično pokrenuo mehanizam smanjenja rizika u skladu sa stavom III Bečkog dokumenta i zatražio od Moskve da pruži detaljna objašnjenja o vojnim aktivnostima u oblastima blizu teritorije Ukrajine i na Krimu, prenosi TAS S.

On je rekao da Rusija ima 48 sati da odgovori.

– U slučaju da ne bude odgovora ili da on bude nedovoljan ili nebitan, Ukrajina će se obratiti Rusiji kao i drugim državama potpisnicama Bečkog dokumenta, kako bi se održao vanredni sastanak na kojem će Rusija morati da pruži objašnjenje – naveo je Kuleba.

3 COMMENTS

  1. Ipak ga ne smatram toliko ludim, to nije njegova ideja – ali mora da radi kako gazda kaze. A gazdama se ocito zuri. Bilo bi jednostavnije povuci NATO ili ga objaviti rasturenim. Oklevanje dize cenu poraza.

  2. Mislis Ukrajina tj Nato sigurno napadaju Rusiju.. samo sto Rudija nije Srbija i moze smradovima u dvoriste da dobaci minu… konacno ako bog da.. i Japan se smirio posle x bombe pa ce vrv i usra … zlikovci koji unistavaju svet vec sto godina..satanisti na boga udaraju ..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here