pixabay.com
Rusija

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko izjavio je danas da je u specijalnoj informacionoj bazi već registrovano skoro 250.000 ratnih zločinaca iz ruskih redova.

– Napravili smo posebnu informativnu bazu pod nazivom ’Ratni zločinac’ i stalno je dopunjavamo – rekao je on, a preneo Ukrinform.

Ukrajinski ministar je na svom nalogu na Telegramu napisao da su na toj listi desetine hiljada “zločinaca iz ruske vojske, predstavnika ilegalnih oružanih formacija i saradnika”.

Prema njegovim rečima, policija je već otvorila više od 105.000 krivičnih postupaka o činjenicama u vezi sa ratnim zločinima ruske vojske, od kojih je više od 90.000 kršenja zakona i običaja ratovanja.

Klimenko je napomenuo da je velika većina postupaka prebačena na istragu Službi bezbednosti Ukrajine.

Međutim, neki veliki slučajevi kao što su “zverstva osvajača nad civilima u Buču i Irpenu, pod istragom su policijskih istražitelja”, piše Ukrinform.

Ukrajinska državna agencija dodaje da Ministarstvo unutrašnjih poslova sarađuje sa stranim kolegama, deli informacije putem Evropola i Interpolovih kanala.

– Svakog dana činimo sve što je moguće da Rusija snosi odgovornost, tako da nijedan okupator ne izbegne pravdu – rekao je Klimenko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here