Urušilo se brdo, srušena dva mosta: Tekija i Kladovo odsečeni od sveta!

0

Meštani Tekije uputili su apel za pomoć zbog katastrofalne situacije u kojoj se nalaze, a naša čitateljka Slađana Bolbotinović poslala nam je fotografije sa lica mesta.
 

 

Marić: Potrebna evakuacija 20 ljudi

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić izjavio je da je u selu Površka kod Kladova zbog obilnih kiša i bujičnih reka s brda potrebna evakuacija 20 ljudi i izrazio očekivanje da će evakuisanje helikopterom biti moguće čim vremenski uslovi to dozvole.

 

"Radimo na tome da čim vremenski uslovi dozvole helikopterom MUP-a oni budu evakuisani. Nema nastradalih i niko nije životno ugrožen, ali je Kladovo praktično odsečeno od sveta u ovom trenutku, osim sa rumunske strane", rekao je Marić za agenciju Beta.

 

On je istakao da je, pored Kladova, najkritičnije u Majdanpeku i Negotinu, gde su proglašene vanredne situacije.

 

"Takvo će stanje potrajati do sutra kada se očekuje poboljšanje vremena. Što se tiče velikih reka i onog što se dešava u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, Srbiji ne preti takva vrsta opasnosti", naveo je načelnik.

 

Srušena dva mosta, Kladovo ostalo izolovano

"Preživljavamo pravu katastrofu jer su se mostovi u selima Milutinovac i Velesnica, koji vode iz Negotina ka Kladovu, srušili, a ugrožen je i most ka selu Grabovica", rekao je predsednik opštine Kladovo Radovan Arežina.

U međuvremenu, zbog poplava je u selu Grabovica već počela evakuacija jednog dela stanovništva.

"Pitanje je koliko će Grabovica izdržati, jer su pumpe koje rade za ‘Đerdap 2’ potopljene. Očekujemo možda i najgori scenario, a to je da celo selo bude potopljeno. Potopljena je škola, Mesna zajednica, prodavnice", rekao je Arežina.

U dosadašnjem toku nepogode nisu zabeležene ljudske žrtve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here