USF1 se povlači iz F1, šansa za Stefan GP?

0

Američki tim, koji je trebalo da debituje u F1, već nekoliko meseci ima finansijskih problema. Osnivači tima Ken Anderson i Piter Vindsor odlučili su da čelnicima Svetske automobilističke federacije (FIA) ponude novčanu kompenzaciju za propuštanje sezone.

 

Anderson želi da ekipa USF1 debituje u F1 tek 2011. godine, jer je navodno imao pogrešnu procenu o visini finansija, koja će biti potrebna za celu sezonu u "najbržem cirkusu na svetu". Za američku ekipu trebalo je da voze Argentinac Huan Marija Lopez i Britanac Džejms Rositer.

 

Čelnici FIA-e nisu želeli da se oglašavaju povodom informacija da će američki tim da odustane od takmičenja u F1, niti da potvrdi informaciju da li će neka od ekipa da dobije poziv za učešće na trci u Bahreinu.

 

Prvu u redu za dobijanje pozivnice da se takmiči u Formuli jedan jeste Stefan GP, koji je ranije najavio da ima sve uslove da se takmiči čitave sezone. Ako Stefan GP dobije dozvolu da se priključi ostalim ekipama u Bahreinu, postaće prvi srpski tim koji se nadmeće u "najbržem cirkusu na svetu".

 

Džordan potvrdio učesće Stefan GP u F1

 

U Svetskom šampionatu Formule 1 takmičiće se i srpski tim Stefan GP, potvrdio je legendarni Edi Džordan.

 

"Koliko sam upućen, Stefan GP će biti na stazi u prvoj trci sezone u Bahreinu. Takođe, znam da će za njih voziti iskusni Žak Vilnev. Mislim da će se vlasnik ekipe Zoran Stefanović uortačiti sa prvim čovekom USF1 Čedom Harlijem o zajedničkom nastupu jer američka ekipa nije uspela da proizvede bolid do zakazanog roka", objasnio je Džordan u razgovoru za "Bi-Bi-Si".

Edi Džordan je jedan od najbolje upućenih ljudi u dešavanja u Formuli 1. Irac je još pred kraj prošle seozne predvideo da će se Nemac Mihael Šumaher vratiti u takmičenje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here