Tanjug
Aerodrom Morava

Prvi let za Beč sa aerodroma “Morava” u Lađevcima zakazan je za sledeći utorak, a među prvim putnicima biće zvaničnici lokalnih samouprava i upravnih okruga. Karata za prvi let nije bilo ni u trenutku kada su puštene u prodaju. Zašto, od “Er Srbije” nismo dobili odgovor, piše RTS.

Prvog dana prodaje, najjeftinija povratna karta sa polaskom 24. decembra i povratkom 27. decembra koštala je 9.998 dinara i mogla je da su kupi samo u agencijama i preko kol-centra kompanije.

Da ste juče kupili tu kartu preko interneta, koštala bi vas gotovo 3.800 dinara više. Najave da će prvi let biti u prvoj nedelji decembra nisu se ostvarile. O razlozima se polemisalo u javnosti.

Direktor aerodroma “Morava” Dragan Bugarinović kaže da je aerodrom bio spreman da prihvati prve putnike i početkom decembra.

– Aerodrom je spreman još od od 28. juna, od otvaranja je taj aerodrom spreman za obavljanje letova tako da apsolutno nema nikakve sumnje da je bio i od prvog decembra. Mislim da svi jedva čekaju taj trenutak. Dugo vremena iščekuju konkretne poslove na ovom aerodromu – kaže Bugarinović.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će se od Kraljeva do Beča i nazad leteti tri puta nedeljno tokom cele godine, kako je definisala i konkursna dokumentacija, kompanija “Er Srbija” leteće dva puta nedeljno zimi i tri puta leti.

Za Solun će takođe, umesto tri, leteti dva puta tokom leta.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here