R. Erceg
Nezaustavljiv: Riči Darko prolazi kao tenk

Prošle nedelje Beli orlovi iz Boniriga odigrali su poslednju kontrolnu utakmicu pred početak sezone. Protivnik je bio Benkstaun Siti, ekipa koja se takmiči u NSW NPL3, jednom rangu niže od našeg tima. Konačan rezultat od 3:1 posvedočio je o odnosu snaga dva tima, a igra Orlova na terenu uliva nadu da bi borba za povratak u najjače premijerligaško društvo trebalo da počne uspešno iduće subote, kad u Bonirig dolaze Nortern Tajgersi.

Pozitivna atmosfera koja je vladala među Orlovima na predsezonskom banketu održanom veče ranije, bila je preneta i na teren. Sa Istom vedrinom i jakim tempom prvotimci srpskog kluba pristupili su poslednjoj proveri, ušli čvršće u meč i pokazali suparniku ko je ko.

Ipak, uprkos dobrom početku, mala nepažnja i zbunjenost u petercu Orlova omogućila je gostima iz Benkstauna do dođu u vođstvo u 14. minutu. Međutim, samo devet minuta kasnije Riči Darko je izjednačio. Inače, Darko je ponovo bio najenergičniji i najagilniji u redovima Orlova, kao i na prethodnoj probi protiv Kenterberi Benkstauna.

Lopta u mreži: Vranković proslavlja pogodak za vođstvo od 2:1

I pored apsolutne nadmoći na terenu, naš tim je morao da sačeka drugi minut nastavka igre da dođe do prednosti. Tada je Vranković nakon lepe akcije doveo Bonirig u vođstvo. A, 54. minut će ostati upamćen po trostrukoj odbrani raspoloženog golmana Orlova Hronopolusa – u svega nekoliko sekundi.

Njegove bravure kao da su dale dodatni vetar u leđa domaćem timu, pa je u 61. minutu Piterson imao dobru šansu, ali je njegov oštar šut sa pet-šest metara golman rivala odbranio. Već u sledećem minutu Darko je hitrim prodorom s desne strane izbio jedan na jedan sa golmanom, ali ostalo je 2:1.

Imao je potom Piterson prilike kao na traci, ali izostala je realizacija. Ipak u jednom od duela jedan na jedan isti igrač je konačno postavio konačnih 3:1.

Igraču Benkstauna ukazivana pomoć

Lepa utakmici umalo da dobije koban epilog. Igrao se 82. minut kad je bek Benkstauna svom silinom ispucao bezopasan centaršut našeg tima, a lopta je pogodila njegovog saigrača, koji se nalazio svega pet-šest metara dalje, pravo u u Adamovu jabučicu. Nesrećni fudbaler je ostao nepomično da leži, modar i van svesti. Nemila scena potrajala je petnaestak minuta, sve dok nisu stigla ambulantna kola i ukazala mu pomoć.

Fudbaler Benkstauna je, na sreću, prošao bez većih posledica, jer je nešto kasnije pušten kući. S obzirom na okolnosti i prijateljski meč glavni arbitar nije dozvolio da se utakmica odigra do kraja.

Prekid: Na sreću, sve se dobro završilo

Publika željna fudbala

Atmosfera na stadionu tokom ove kontrolne utakmice bila je prava sportska. Bonirig je sa tribina bodrilo oko 200 navijača, što je solidna poseta imajući na umu da se ipak radi o prijateljskoj utakmici. Među publikom se jasno osetilo koliko su željn fudbala i da nestrpljivo iščekuju početak prvenstva. Takođe, mnogi navijači su već obezbedili sezonske karte za domaće utakmice, koje su i dalje u ponudi u klupskoj radnji stadiona.

Najmlađi navijači na tribinama

Pohod na viši rang

Nova sezona Druge Premijer lige NSW počinje u subotu 7. marta, kad će Bonirig ugostiti Nortern Tajgerse. Utakmica je zakazana za 18.00 sati, što je nešto raniji termin nego poslednjih sezona. To bi trebalo dodatno da doprinese boljem ugođaju za publiku, pogotovo u predstojećim hladnijim mesecima.

Sve oči će biti uprte u trenera Vejna O’Salivena i njegove prvotimce, jer je od ove godine promenjen pravilnik Fudbalske federacije NSW, pa će pobednik lige automatski osigurati plasman u najjače fudbalsko društvo Novog Južnog Velsa, tamo gde su Orlovi do pre dve godine bili redovni članovi i osvajači trofeja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here