Uspostavljen aviosaobraćaj Niš-Podgorica

0

 

Na konferenciji za medije i koktelu nakon toga gradonačelnik Niša mr Miloš Simonović nije krio svoje zadovoljstvo:
 

"Osnovni zadatak koji grad Niš ima narednih godina je brži i veći privredni razvoj. Osnovni preduslov za to je oživljavanje saobraćaja sa našeg aerodroma ”Konstantin Veliki” i zahvaljujući dogovoru o partnerstvu sa nacionalnom avio kompanijom Crne Gore nalazimo se na jednom, čvrsto sam ubeđen, novom i velikom početku. Za Niš, ali još više za sve stanovnike južne i jugoistočne Srbije, saradnja sa ”Montenegro erlajnsom” je strateška i veoma važna, jer će svi putnici sa ovog područja naše zemlje imati izvanrednu i po vrlo povoljnim cenama avio vezu sa Londonom, Moskvom, Parizom, Rimom, Bečom i Frankfurtom. Još značajnije je što ćemo biti u prilici da na najbolji mogući način predstavimo i svoje privredne, naučne, kulturne, sportske i pre svega turističke potencijale", rekao je mr Simonović.

 

Predsednik ”Montenegro erlajns” Zoran Đurišić i gradonačelnik Niša Miloš Simonović

 

 

 

Izuzetne veze

Za samo 198 evra, koliko košta povratna karta sa svim taksama, svi putnici iz Niša imaće izuzetne veze, preko Podgorice, do Frankfurta – svakoga dana u nedelji, osim utorkom i četvrtkom, do Beča – ponedeljkom, sredom i subotom, do Ciriha – svakoga dana osim utorkom, do Moskve ponedeljkom i sredom, do Londona – sredom i nedeljom, a do Rima – četvrtkom, petkom i nedeljom.
Do Pariza povratna karta je, sa svim taksama, od Niša 230 evra, a veza je četvrtkom i subotom.
Cena povratne karte od Niša do Podgorice, za putnike koji žele da lete samo do glavnog grada Crne Gore, je samo 94 evra, uz sve prateće takse.

Predsednik kompanije ”Montenegro erlajns”, dr Zoran Đurišić istakao je da nacionalna crnogorska avio kompanija ima šta da ponudi niškom i tržištu južne Srbije.
 

"Posle tri meseca razgovora i dogovora sa rukovodstvom grada Niša i gospodinom Simonovićem praktično počinjemo da realizujemo jedno uspešno partnerstvo. Naša flota sprema je da na pravi način otvori prozor Evrope i sveta gradu Nišu i njegovim stanovnicima, ali i privredi i svim drugim potencijalima niške regije. Jedan ovakav, veoma ozbiljan projekat ima sve preduslove za uspeh i mi ćemo učiniti sve da tako i bude", istakao je predsednik crnogorske kompanije.
 

Dr Đurišić najavio je otvaranje predstavništva ”Monetengro erlajnsa” u Srbiji, čije će sedište biti upravo u Nišu, gde poslednjih mesec dana, na niškom aerodromu, već radi poslovnica ove kompanije.
 

"U predstavništvu će biti zaposleno nekoliko desetina radnika iz Niša, a paralelno sa početkom avio letova počeće i školovanje stjuardesa i drugih profila radnika u Nišu. Namera je da se veoma brzo formira jedna kompletna niška avio posada", najavio je Đurišić.
 

Gradonačelnik Niša Simonović posebno je istakao da niška vazdušna luka neće zavisiti od nečije volje u Beogradu, i da će, poput ”Montenegro erlajnsa” i mnoge druge avio kompanije iz Evrope iskazati interesovanje, i početi da organizuju avio saobraćaj sa ”Konstantina Velikog”.
 

"Partnerstvom sa ”Montenegro erlajnsom” dokazujemo da se u svemu moramo sami sebi okrenuti i u sebe mnogo više verovati. Samo na taj način će i svaka razvojna šansa biti realnija i lakša za realizaciju", zaključio je Simonović.
 

Na leto četiri puta nedeljno do Tivta

Tokom naredne turističke sezone, najavio je predsednik ”Montenegro erlajnsa”, dr Zoran Đurišić, ova kompanija organizovaće i avio letove od Niša do Tivta.
"Leteli smo prošle, organizovali letove ranijih godina od Niša za Tivat i ne postoji ni jedan razlog da tako ne bude i sledećeg leta. Uostalom, već postoji interesovanje niških turističkih radnika i agencija, koje su spremne da se uključe u prodaju karata i aranžmana za letovanje na crnogorskom primorju i na tom planu već smo počeli izradu plana i programa rada. Naravno, kao i uvek, cene će biti povoljne i skoro sam siguran da ćemo najmanje tri, a možda i četiri puta sedmično leteto na liniji Tivat-Niš-Tivat", rekao je dr Đurišić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here