Uvek spremni da pomognu

0

Ostali bez trećine imovine: Porodica Marković
 

Udruženim snagama Ružica Adam iz Kanbere, urednik i voditelj srpskog radio programa "Hajde da se družimo", zajedno sa slušaocima i prijateljima za kratko vreme, uspeli su da prikupe ukupno 4.210 dolara (2.710 evra) za pomoć ugroženima u poplavljenim područjima na teritoriji Srbije.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

"Od prikupljenog novca, odlučili smo da od ukupne sume, deo od 2.210 dolara posredstvom BeoekSPORTa uplatimo na račun Vlade Srbije. Preostalih 2.000 dolara, poslali smo direktno gospodinu Milošu Beočaninu, koji je lično obilazio nesrećne porodice, koje je stigao poplavni talas i izveštavao nas fotografijama sa lica mesta, kako bi odlučili kome bi ta pomoć bila najpotrebnija. Odlučeno je da 1.000 dolara bude podeljeno na dve porodice. Tačnije po 500 dolara (320 evra) je dobila šestočlana porodica Miloša Markovića iz Oplanića, kako bi kupili šta im je najpotrebnije i desetočlana porodica Vukadina Boljevića iz Grdice. Za preostalih 1.000 dolara, gospodin Beočanin je raspitavši se u Crvenom krstu u Kraljevu šta im je najpotrebnije, uz našu saglasnost, od tog novca kupio 444 kg deterdženta i 610 komada pelena za odrasle. Ovom prilikom želela bih da se, kao i uvek do sada kada su humanitarne akcije u pitanju, zahvalim svim darodavcima, našim vernim slušaocima, prijateljima, kao i čitaocima "Vesti", koji su i ovog puta pokazali spremnost da pomognu u granicama mogućnosti onima kojima je to najpotrebnije ", pisalo je u pismu Ružice Adam, inicijatorke i priložnice u akciji za pomoć ugroženim zemljacima u otadžbini.

 

Svwe počistio i bacio: Vukadin Boljević
 

U nastavku toplog pisma, Ružica Adam je navela da se tu njihova humana misija ne završava. Ne časeći časa, započeli su sa pripremom i prikupljanjem razne robe teške kubik za desetočlanu porodicu Gorana Nešića iz Kule kod Vladičinog Hana, kojima su već slali pomoć. Pored toga, naveli su i razloge zbog kojih su odlučili da pomognu pomenutim porodicama u okolini Kraljeva. Miloš Marković iz Oplanića živi sa suprugom, troje dece i majkom. Niko od njih nije zaposlen, a poplava im je uništila sve podove u kući i većinu nameštaja po sobama. Uspeli su svi da se evakuišu, a takođe i krave koje imaju. Sreća u nesreći je bila ta što se voda kratko zadržala, pa su im usevi delimično oštećeni. Njima, kao i ostalim poplavljenima, bilo je potrebno sve. Od hrane za stoku, sredstava za higijenu, delova nameštaja, bele tehnike do osnovnih namirnica. Bili su prijatno iznenađeni da se neko iz Australije angažovao da im pomogne, na čemu su se od srca zahvalili. I porodica Vukadina Boljevića iz Grdice, koja broji deset članova, ostala je bez mnogo toga. Njihova kuća je potpuno ispražnjena, jer je voda iz obližnjeg potoka Čađevca i iz Zapadne Morave sve poplavila u visini preko metar, a kuća im je prizemna. Svi su se iselili i spavaju kod rođaka u Kraljevu i Ribnici. Uklonili su sav parket i laminat sa podova, obili malter sa zidova i izvršili dezinfekciju, jer je došlo do i izlivanja kanalizacije i mulja sa vodom… Izrazili su želju da im se kupi zamrzivač, usisivač i fiksni telefon, što je Miloš Beočanin i učinio u ime dobročinitelja iz Kanbere, a Vukadinovići svima uputili tople reči zahvalnosti na brizi, pažnji i podršci, koja im je itekako dobrodošla u ovim teškim danima.

 

Hvala na saradnji

Stradala većina nameštaja

– Zahvalnost dugujemo i vlasniku BeoekSPORTa, gospodinu Vasi Despotoviću i njegovom ljubaznom osoblju na besplatnom transferu novca. To mnogo znači u ovakvim trenucima, kada je mnogima svaki dinar veliki kao kuća – poručila je Ružica Adam iz Kanbere.

Lista darodavaca

 

Pored Ružice Adam iz Kanbere i njenog supruga Đorđa, priloge za pomoć ljudima koji su pretrpeli nemerljive štete od poplava dali su: Nedeljka i Milan Kecman, Nataša Stoilović, Radmila Božić, Violeta Gorgievska, Marija Ignjatović, Bosa i Dušan Puđa, Đurđa sa porodicom, Danica i Mićo Rajak, Mara i Miroslav Rajak, Aco Manojlović, porodica Novaković, Anđa i Tošo Ristić, Dragica Zorić, Mara Steković, Vida Savić, Drago Savić, Buba i Stanko Pavkov, Jadranka i Aleks Kilo, Ljubo Knežević, Slađa i Dušan Pavlović, Ruža Vuković, Evica i Marko Beljanski, Marica Kordić, Maja i Sveto Račić, Rudi Rusan, John Ionneldž i Jeka Obradov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here