B. Đorđević
Simbol informisanja dijaspore: Ambasadorka Snežana Janković

Ambasadorka Republike Srbije u SR Nemačkoj Snežana Janković uverena je da “Vesti” mogu računati na pomoć države Srbije u prevazilaženju postojećih problema.

– Zvanični organi Republike Srbije obavešteni su o problemima sa kojima se “Vesti” suočavaju. O tome je nedavno govorio ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom i v. d. ministra prosvete, Đorđe Milićević, kao i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon. Pridružujem se njihovoj snažnoj podršci “Vestima”, uverena da možete računati na pomoć zvaničnih organa Republike Srbije u prevazilaženju postojećih problema, kao jedinstveno glasilo koje je pune tri decenije simbol informisanja našeg naroda u rasejanju – kaže ambasadorka.

Ona ističe da su pritisci sa kojima se “Vesti” suočavaju za svaku osudu.

– Slobodno izveštavanje i pravo na informisanje su civilizacijske tekovine i one u 21. veku ne bi smele da budu osporavane, a naročito ne na tlu Evrope, gde se medijske slobode smatraju fundamentom jednog društva. Nažalost, živimo u komplikovanom vremenu, obeleženom nepravdama i teško objašnjivim protivurečnostima na gotovo dnevnom nivou, a teret toga osećaju i “Vesti”. Najvažnije je da naša dijaspora iz celog sveta, pogotovo sa zapadne hemisfere gde je sloboda informisanja uvek isticana kao vrhunski ideal, nastavi da pruža što aktivniju i glasniju podršku radu “Vesti”, jer niko neće moći da se ogluši o jednoglasan i snažan poziv.

To je najdelotvorniji način da se u svojim namerama spreče oni koji bi hteli da onemoguće slobodno informisanje naše dijaspore – kazala je ambasadorka Srbije u SR Nemačkoj.

Intervju sa ambasadorkom Snežanom Janković možete pročitati u našem vikend izdanju.

Plemenita misija

Ambasadorka Snežana Janković čestitala je “Vestima” jubilej.

– Pre svega, i ovim putem želim da vam čestitam 30. godišnjicu rada i opstajanja u nimalo lakim okolnostima, sa željom da nastavite misiju istinitog i sveobuhvatnog informisanja naših ljudi u rasejanju. “Vesti” su višedecenijski most između matice i dijaspore, tačka okupljanja i neumornog promovisanja srpske kulture, tradicije, negovanja srpskog jezika i pisma, a preko rubrike Humanitarni most i nada za brojne naše ljude, kojima ste već do sada na vrlo konkretan način pomogli – kaže ona.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here