Uz desničare optuženi i sindikalci i Turci

0

U slučaju grupe od 30 desničarskih huligana koji su krajem prošle godine upali u zdanje Ernst Kirhveger Haus, u kojem je i sedište Zajednice srpskih klubova u Beču i nasrnuli na članove komunističke sindikalne organizacije KOMintern, koji su se okupili u prostorijama jednog turskog kluba, tužilaštvo je napisalo optužnicu.
Devet muškaraca moraće da odgovara za neovlašćen upad u tuđi posed i nanošenje lakih telesnih povreda, a među njima su i dva člana KOMinterna i turskog kluba.
 

Izbačeni sa stadiona
Besmrtni je militantni i desničarsko-ekstremistički fan klub, koji je u prošlosti upadao u oči javnosti zbog korišćenja nacističkih simbola. Ovaj fan klub je kriv i za prekid utakmice Austrija – Atletik Bilbao, kada su fanovi upali na teren, posle čega su Besmrtni dobili zabranu ulaska na stadion.

Na dan bečkog derbija, 27. oktobra, 30 članova fan kluba Besmrtni, koji inače prvoligaš Austrija ne priznaje kao navijački, upali su, naoružani motkama, u zdanje u kojem se nalaze prostorije turskog ATIGF i Zajednice srpskih klubova.
U vreme napada u prostorijama Zajednice nije bilo nikog, ali su u prostorijama turskog kluba bili članovi KOMintern-a.
Napadači su nasrnuli na Rudolfa F. člana KOMinterne, ali su brzo potom počeli da beže kada su članovi turskog kluba i sindikata počeli da se brane.
Policija je brzo stigla do zgrade i uhapsila devet osumnjičenih, od kojih je sedam već bilo osuđivano, a dvoje od njih zbog veličanja Trećeg rajha.
Tužilaštvo je podiglo optužnicu i protiv dva člana turskog kluba, odnosno sindikata, jer su oni ne samo potisnuli napadače, nego ih posle jurili po ulici i tom prilikom jednom naneli lakše povrede.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here