Uz dijalog graditi mostove saradnje

0

Nasilje na ulicama Beča
 

"Za nas i naše članove, bez obzira na poreklo i socijalnu pozadinu, pre svega je važno da se društvene vrednosti dobrog suživota i međusobnog poštovanja, kakvi su uobičajeni u Austriji, poštuju", poručuje se u saopštenju.

Savez ističe da je ono što se dogodilo u Beogradu nedopustivo i da je suprotno smislu i svrsi sportskog i olimpijskog duha.

"Prema pojedinim medijskim izveštajima je najnoviji incident među fanovima imao daleko veću dimenziju nego dosadašnje utakmice koje su okarakterisane susretima visokog rizika. S tim u vezi pozivamo sve učesnike da pripaze, pri čemu oni koji pišu medijske izveštaje i prenose sliku široj javnosti, snose najveću odgovornost", navodi se u saopštenju.

U interesu je svih Bečlija i Austrijanaca, kao i sugrađana stranog porekla koji su izabrali Austriju za svoju novu domovinu da se potraži dijalog i zastupa suživot bez nasilja.
Probleme koje nismo izazvali ne možemo ni rešiti, a ne učestvujemo u stvaranju novih. Živimo u Austriji i želimo i dalje da gradimo mostove za zajedničku budućnost, poručuje Savez Srba u Austriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here