Najbolji teniser sveta Novak Đoković diskvalifikovan je sa US Opena pošto je na kraju prvog seta slučajno pogodio lopticom sudiju.

Neverica, skandal i šok u Njujorku. Tako bi se najbolje mogao opisati situacija tokom prvog seta i incidenta posle kojeg je Novak diskvalifikovan sa turnira.

Naime, Novak je vodio, imao 3 brejk šanse, da bi se Karenjo-Busta vratio u meč i izjednačio. Pod pritiskom, Novak je prvo nervozno udario lopticu, da bi potom proklizao i povredio se. Posle ukazivanja pomoći Novaku, Španac dolazi do brejka.

U momentu kada je novak krenuo da se osveži, bez gledanja je izbacio lopticu i pogodio pomoćnog sudiju u jabučicu.

Ona je pala na beton kao da je ostala bez daha, nije delovalo da je loptica bila toliko jaka, ali je sudija otišla sa terena. Novak je odmah krenuo ka njoj i probao da joj pomogne.

Desetak minuta nakon toga je na mreži trajalo većanje, Novak je pokušavao da objasni da to nije uradio namerno, ali je pravilo surovo i striktno, organizatori su ga doslovce sledili i eliminisali našeg igrača.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – PABLO KARENJO BUSTA 0:0

I Set

5:6- Posle povrede i medicinske pomoći za Novaka, Španac dolazi do 40:0 i tri brejk šanse od kojih jednu koristi. Novak slučajno pogađa sudiju lopticom prilikom izbacivanja loptice iz džepa. SUdija meča pala je kao pokošena iuhvatila se za glavu i vrat. Većanje o Novakovoj kazni traje, meč je prekinut!

5:5 – Poveo je Novak 40:0 na servis Španca i došao do 3 brejk prilike. Karenjo-je uspeo da smanji prednost na 40:30, potom je izjednačio da bi na kraju gema uspeo da preokrene i ponovo osvoji gem na svoj servis. U jednom momentu, Novak je potpuno poludeo i zakucao lopticu u reklame.

U nastavku meča, Novak je proklizao, ispustio reket i pao direktno na ruku svom težinom. Bolna grimasa na licu Novaka zabrinula je sve njegve navijače. Đoković prima pomoć fizioterapeuta.

5:4 – Novak ubedljivo osvaja novi gem, bez izgubljenog poena.

4:4 – Najduži gem na meču u kojem je Španac uspeo da se u dva navrata odbrani i spreči novaka, da posle brejk lopti, povede. Novak pojačava ritam iz gema u gem.

4:3 – Nastavlja Novak sa odličnim servisima za koje Karenjo-Busta nema rešenje. Za sada nema brejka.

3:2 – Karejo-Busta ne čita Novakov servis. Đoković odlično servira što 5 as servisa i pokazuje.

2:2 – Španac za sada uspeva da odgovori na nalete Novaka. Ponovo je nerešeno.

2:1 – Novak je odličan na startu meča. Odservirao je tri asa i imao servis viner. Sa druge strane, Španac uzeo jedan poen posle dobrog riterna, ali nije ugrozio servis srpskog asa.

 

Zanimljivo, sam uvod u meč napravio je Novak Đoković koji je sa fizioterapeutom Ulisesom Badiom zaigrao i zapevao na jedinstven način. 

Uoči meča: 

Đoković je protiv 27. igrača na ATP listi do sada igrao tri puta i sva tri puta bio bolji.

Poslednji duel su imali na Mastersu u Sinsinatiju prošle godine kada je Srbin trijumfovao 6:3, 6:4.

Prethodno ga je nadigrao dva puta u Monte Karlu, 2017. je bilo 6:2, 4:6, 6:4, a prvi okršaj su imali 2014. kada je bilo 6:0, 6:1.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here