Novak Đoković je sada definitivno ostao bez šansi za zlato na Olimpijskim igrama u Tokio. Najbolji teniser sveta je u paru sa Ninom Stojanović eliminisan u polufinalu od Aslana Karaceva i Elene Vesnine 7:6, 7:5, pa će se i u miksu takmičiti za bronzu.

Od starta meča Novak i Nina su dobro krenuli, ali su onda Rusi “dodali gas” i napravili brejk za 2:1. Ipak, u sledećem gemu Vesnina pravi tri greške, a srpski par to koristi za izjednačenje. Do kraja se igralo gem za gem, ušlo se u taj brejk u kojem se karacev i Vesnina bolje snalaze za 1:0 u setovima.

U nastavku, Novak i Nina su zaigrali mnogo bolje, napali svoje rivale i odmah došli do brejka i vođstva. Slično kao u prvom setu, usledilo je izjednačenje i brejk Rusa za 4:4.

Do kraja, Rusi su napravili brejk koji su potvrdili za plasman u finale.

TOK MEČA: NINA STOJANOVIĆ/NOVAK ĐOKOVIĆ – ELENA VESNINA/ASLAN KARACEV 0:2

II Set

5:5 – Drama u 2. setu, nerešeno je.

4:5 – Rusi osvajaju gem i pored toga što su Novak i Nina imali 30:0.

4:4 – Brejk Rusa! karacev i Vesnina vraćaju brejk Novaku i Nini. 

4:3 – Vesnina sprečava srpski par da dođe do novog brejka.

3:2 – Karacev i Vesnina osvajaju poen na svoj servis, srpski par čuva brejk prednosti.

2:1 – Bilo komplikacija za Ruse i u ovom gemu, ali je Karacev na 30:30 odigrao dva poena dobro na mreži i doneo prvi gem svom timu u ovom setu.

2:0 – Evo i potvrde uz dva Novakova asa.

1:0 – Brejk Đokovića i Stojanovićeve! Pala je koncentracija Karacevu koji je lošim servisom stavio u problem svoj dubl (0:40). Dve sklonjene, ali ne i treća. Dobar znak i naši su još uvek u igri.

I Set

6:7

Odlično je odigrao ruski par i sa 6:4 osvojio prvi set.

6:6 – Igra se taj-brejk.

6:5 – Ponovo je ruski tim počistio liniju, ovoga puta Vesnina, ali to je bilo za 40:15, tako da nije bilo opasnosti.

5:5 – Propustili su Đoković i Nina set loptu! Karacev je iz forhend raspalio kada je bilo najteže i pogodio samu osnovnu liniju. Rusi su preživeli.

5:4 – Đoković je rutinski odservirao, nije bilo načina da ovo drugačije završi osim novim vođstvom našeg tima.

2:2 – Brejk Đokovića i Stojanovićeve! vesnina je napravila tri greške i srpski par to koristi. 

1:2 – Brejk Karaceva i Vesnine! Novak i Nina su odlično ušli u meč, osvojili poen na svoj servis, da bi Karacev i Vesnina iznenadili srpski par i došli do brejka. 

Novak je doživeo poraz u polufinalu singla i sada nastoji da takvu sudbinu ne doživi i u miksu sa Ninom. Taj uspeh bi značio da već imamo zagarantovanu jednu medalju, a još uvek Srbija ima šansu da vidi i dve.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here