Fudbaleri Srbije poraženi su od Škotske na stadionu Rajko Mitić posle produžetaka, 1:1, i penal serije u finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo. 

Od samog početka viđena je oprezna igra na obe strane terena. Sa jedne strane Srbija je prepustila inicijativu rivalu koji je strpljivo gradio napade i čekao svoju šansu.

Posle prvih petnaestak minuta Srbija je uspela da prenese težište igre na polovinu Škotske, ali bez izgledne prilike za gol. I pored toga što je evidentno bilo da je Srbija tehnički bolja, gostujući tim se odlično branioi potpuno neutralisao igru Orlova.

Tako je Mtrović u napadu bio potpuno nevidljiv, dok vezisti Srbije nisu uspevali da povežu linije tima i izgrade priliku za gol. Tako se na poluvreme otišlo sa 0:0.

U nastavku, viđena je slična slika, Srbija je delovala bez idejeda ozbiljnije ugrozi rivala. Sa druge strane, Škoti su napali, što im se ispaltilo.

Tako je prvo u 49. minutu Robertson imao šansu za vođstvo, ali njegov udara završava preko prečke, da bi u 52. minutu lopta je stigla do Kristija koji iz okreta šutira, a lopta se od stative odbija i pogađa gol Rajkovića za 1:0.

Do kraja meča, selektor Tumbaković je uveo u igru Luku Jovića i Aleksandra Kataija, a rezultat je do 90. minuta ostao nepromenjen. Ali, pred poslednji sudijski zvižduk Srbija je imala korner sa leve strane koji je izveo Mladenović, lopta stiže upravo do Jovića koji glavom postiže gol vredan izjednačenja i proužetaka.

Usledilo je dodatnih pola sata igre. Ipak, do kraja rezultat je ostao nepromenjen pa su penali odlučivali pobednika.

Posle 4  serije nije bilo promašenog penala, da bi posle gola Škotske, u poslednjoj petoj seriji Mitrović promašio odlučujući penal.

Tako je Srbija ostala i posle 20 godina bez Evropskog prvenstva.

TOK UTAKMICE: SRBIJA – ŠKOTSKA 1:1

II Produžetak: 

120.minut – Nema golova ni posle produžetaka! Penali odlučuju pobednika!

115. minut – Aleksandar Katai šutira sa nekih 20 metara, ali pravo u golmana Škotske.

112. minut – Nema izglednije šanse za gol na obe strane terena. Penali su sve bliži.

I Produžetak:

105. minut – Nema golova posle prvog produžetka.

98. minut – Nova prilika za Srbiju. Gudelj šutira, a lopta prolazi pored desne stative!

92. minut – Rajan Džek je uputio udarac ka golu Rajkovića, ali lopta odlazi iznad gola.

II Poluvreme

90. minut – GOOOL! Luka Jović u 90. minutu postiže svoj te 3. gol u reprezentativnom dresu. Ovo je gol koji Srbiji daje nadu da može do Evropskog prvenstva!

85. minut – Mladenović centrira ka Joviću koji odlično šutira, ali lopta prolazi pored gola.

83. minut – Sve manje nade za Srbiju da dođe do gola i produži nadu da se može do Evropskog prvenstva.

76. minut – Aleksandar Mitrović je glavom uputio šut ka golu, ali lopta prolazi pored stative.

70. minut – Selektor Ljubiša Tumbaković u igru uvodi Luku Jovića i Aleksandra Kataija. U istom minutu Škotska je imala priliku da povede sa 2:0, ali lopta odlazi iznad prečke.

68. minut – Ređaju se prilike na obe strane. Najbolju priliku za Srbiju, i prvu pravu na meču, prpušta Sergej Milinković-Savić koji glavom sa peterca šutira pored gola.

63. minut – Bez obzira na gol Škotske, Srbija se nije “trgnula”. Od početka meča nema izgledne prilike za gol.

52. minut – Škotska vodi. Pritisak Škotske urodio je plodom! Lopta je stigla do Kristija koji iz okreta šutira, a lopta se od stative odbija i pogađa gol Rajkovića.

49. minut – Škotska se odlično brani i strpljivo čeka svoju priliku. Tako je lopta, posle kontranapada, stigla do Robertsona na ivicu šesnaesterca ali šutira preko prečke.

47. minut – Srbija i na startu 2. dela igre igra na sličan način kao u prvom delu meča. Nema ideje, kao ni izglednije prilike da se “probije” odbrana Škotske.

I Poluvreme

45. minuta – Orlovi nisu ozbiljnije uspeli da ugroze gol rivala. Očekuje ih paklenih 45 minuta u nastavku.

40. minut – Srbija nema ideju u napadu. Vidljivo je da su Orlovi tehnički bolji, ali se Škoti odlično brane i prete iz kontri.

31. minut – Prilika za Škotsku! Mekgin je prošao ka golu Rajkovića, šutirao, ali je golman Srbije uspeo da zaustavi njegov udarac.

27. minut – Nova solidna prilika za Srbiju. Mitrović je sa leve strane dobio dve solidne lopte, ali najbolji strelac Orlova nije uspeo na najbolji način da se postavi i ugrozi gol rivala.

22. minut– Strašna prilika za Srbiju! Strpljivu i izgrađenu akciju izveli su izabranici LJubiše Tumbakovića. Lopta je stigla do šesnaesterca i Aleksandra Mitrovića koji je leđima bio okrenut golu. Usledila je pobratna lopta do Saše Lukića koji šutira “iz prve” a lopta prolazi pored stative.

20. minut –  Srbija se polako trgnula i prenela težišteigre na stranu Škotske. Izgledniju priliku imali su Sergej Milinković-Savić i Darko Lazović, ali je lopta završila u gol autu.

17. minut – Pirueta SMS-a u šesnaestercu, ali je odigrao “napamet” i nije mu uspelo da proigra saigrače, konačno je jedan napad barem obećavao posle prvog prodora i centaršuta Lazovića sa desne strane.

14. minut – Srbija nije ozbiljnije prešl centar. Žestok pritisak Škota na startu meča. Orlovi niti jednom nisu ugrozili gol rivala koji se vrlo organizovano brani.

6. minut – Prilično se oprezno igra na startu meča. Utisak je da Škotska na početku ima blagu inicijativu. Izglednijih prilika za gol još uvek nema.

Uoči meča:

Srbija je pre ovog meča pobedila Norvežane posle produžetaka, a Škoti Izraelce nakon penala.

Naš tim nije igrao na EP od 2000. godine, dok Škoti nisu bili na velikom takmičenju još od 1998 i upravo će ovaj meči odvesti jednu od dve selekcije na dugo čekano Evropsko prvenstvo 2021. godine.

20.35Fudbalska reprezentacija Makedonije plasirala se na Euro golom Gorana Pandeva koji će tako svoj tim predvoditi na velikom takmičenju u svojoj 38. godini!.

20.10Beograd je u bojama srpske zastave pred meč sa Škotskom.

19.20 – Veliko iznenađenje priredio je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković koji je za “meč decenije”, kako je duel između Srbije i Škotske označen, na štopersku poziciju postavio Gudelja, koji inače igra na poziciji centralnog igrača.

19.15 – Poznati su i sastavi za meč!

Srbija: Rajković, Milenković, Gudelj, S. Mitrović, Lazović, Maksimović, Milinković Savić, Lukić, Kostić, Mitrović, Tadić

Škotska: Maršal, Robertson, Mektomini, Galager, O Donel, Tirni, Mekgin, Džek, Kristi, Mekgregor, Dajks

19.05 – Fudbalski savez Srbije je ovako najavio meč:

19.00 – Sve je manje vremena do početka meča Srbije i Škotske. Ulog je odlazak na Evropsko prvenstvo.

18.45 – Prava je šteta što na najvećem stadinu u Srbiji neće biti navijača zbog pandemije koronavirusa.

18.40 – Glavno oružje Ljubiše Tumbakovića bez dileme će biti Aleksandar Mitrović, najbolji strelac ovog tima, koji je na pragu večnog rekorda koji decenijama niko nije mogao da sruši. U pitanju je rekord Stjepana Bobeka, koji je na snazi od 1956. godine, kada je Bobek odigrao svoj poslednji meč u reprezentativnom dresu.

Mitrović je trenutno na 36 postignutih golova, i fali mu da postigne još dva, kako bi se izjednačio sa Bobekom, čime bi srušio rekord na koji se čeka 64 godine.

18.30 -Dobrodošli na blog portala “Vesti” posvećen meču Srbije i Škotske.

Kao što je ranije i najavljeno, za ovaj duel koristiće se VAR tehnologija. Za VAR su zaduženi Alehandro Ernandez i Rikardo de Burgos Bengoečea, a sve informacije o meču, o tome koja televizija prenosi, ko sudi meč i koji su očekivani sastavi, dok UEFA ne objavi zvanične, možete pogledati OVDE.

 

5 COMMENTS

  1. E moj Tumbakovicu ,opet si usrao…
    Zato nikad neces biti vrhunski trener.
    Na reprezentaciji se ne eksperimentise !!!
    Opet se ne zna ko sta igra…
    Blago Skotima ,dobice nas sa pola snage.
    Mi samo na srecu mozemo da pobedimo.
    Ali sreca prati hrabre.
    A to su Skoti !!!

  2. Bruka i sramota srpskog fudbala. Kako igrači, tako i onaj ko ih je izabrao. Raspustiti celu bandu i nikad više je ne formirati. Gledaćemo drugoligaše u međusobnim susretima i bićemo svi pošteđeni nervoze i stresa…i besa. A ove lepo popljuvati i oterati u tripizdine, da se nikada otuda više ne vrate.

  3. Bruka i sramota srpskog fudbala. Kako igrači, tako i onaj ko ih je izabrao. Raspustiti celu bandu i nikad više je ne formirati. Gledaćemo drugoligaše u međusobnim susretima i bićemo svi pošteđeni nervoze i stresa…i besa. A ove lepo popljuvati i oterati u tripizdine, da se nikada otuda više ne vrate.

  4. MENI STVARNO NIJE JASNO.IMATE DOBAR TIM I SVAKI PUTA KAD JE NESTO DA MORATE POBJEDITI VI KLONITE DUHOM.ZA REPKU SE MORA IGRATI SRCEM!!! I ONDA SVE DODJE NA SVOJE MIJESTO.PO MENI NAJSLABIJA JE KARIKA VAS TRENER.NE TREBA KLONITI DUHOM DOCICE I VASI PET MINUTA.

  5. Moldavija,Malta,Luksemburg,Farska Ostrva,Lihtenstajn,Andora…i da Srbija.To je rang rep.gde mi pripadamo.izvinjavam se ako sam uvredio navedene reprezentacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here